Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πώληση λαδιού από μαθητές της Καλλονής στο internet !




Ομάδα μαθητών από τη Λέσβο κατάφερε ολομόναχη να δημιουργήσει ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο προωθεί και πουλά ελαιόλαδο τοπικής παραγωγής.
Η υπηρεσία που παρέχει η εταιρεία τους βασίζεται σε ένα παραδοσιακό, ελληνικό προϊόν: το ελαιόλαδο.
Η καινοτομία της εικονικής επιχείρησης Mediterranean Olivers που ίδρυσαν την περασμένη σχολική χρονιά οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής στη Λέσβο βρίσκεται αλλού: στην πρότυπη διαδικασία προώθησης του προϊόντος μέσω Διαδικτύου, και μάλιστα με ηλεκτρονική δημοπράτηση.
Το ΕΠΑΛ Καλλονής βρίσκεται 50 χλμ από τη Μυτιλήνη και οι «εργαζόμενοι» δεν είχαν καθοδήγηση από συμβούλους – στελέχη εταιρειών για το πώς θα πρέπει να στήσουν τη μαθητική επιχείρηση.

«Η ιδέα ήρθε ως λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας. Οι γονείς των παιδιών είχαν δυσκολία στην πώληση του λαδιού τους, κι έτσι προσπαθήσαμε να καλύψουμε αυτή την πρακτική ανάγκη, με την ιδέα της ηλεκτρονικής δημοπράτησης του ελαιολάδου.
Παρ’ όλες τις δυσκολίες, τα καταφέραμε.
Υλοποιήσαμε κάτι το οποίο έχει εξαγγείλει ότι θέλει να κάνει και η ελληνική κυβέρνηση για τα αγροτικά προϊόντα», εξηγεί ο υπεύθυνος καθηγητής, Αριστοτέλης Μαβίδης.
Η Μεταξία Ζουμπούλη, πρόεδρος της εταιρείας, τονίζει πως η επιχείρησή τους θα λειτουργήσει και του χρόνου και μάλιστα η Mediterranean Olivers θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου