Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΗΠΑ: Η κατάργηση των μετρητών άρχισε. Με νόμο απαγορεύονται τα μετρητά σε αγορές μεταχειρισμένων στην Λουϊζιάνα


Από : Sovereign Independent
Είναι απόλυτη τρέλα! Όταν καταλήγουμε σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά (cashless society), οι τράπεζες, για τις οποίες διαμαρτύρεται όλος ο κόσμος, θα βάζουν τα άπληστα χοντρά δάχτυλά τους σε κάθε συναλλαγή που λαμβάνει χώρα.
Και τα μεταχειρισμένα αγαθά; Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν μεταχειρισμένα αγαθά, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν καινούργια, επειδή είναι φτωχοί. Πολλοί από εμάς γίνονται όλο και φτωχότεροι καθημερινά, και αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότεροι από εμάς πουλάμε μεταχειρισμένα προϊόντα μας.
Μπορεί να γίνει μια νέα μορφή διακρίσεων κατά των ατόμων που δεν έχουν έλεγχο λογαριασμών, χρεωστικές κάρτες ή πιστωτικές κάρτες. Πιστέψτε με, θέλουν και τον τελευταίο από εμάς σε αυτό το σύστημα, και το θέλουν τρομερά.
Έχετε πάνω σας μετρητά; Πολύ καλό όταν θέλετε να κάνετε αγορές, οπουδήποτε έτσι; Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε για οτιδήποτε.
Αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση στη Λουιζιάνα τώρα σύμφωνα με ένα νόμο που ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια των φετινών νομοθετικών συνεδριάσεων.
Ο νόμος 195, λέει ουσιαστικά ότι εκείνοι που αγοράζουν και πωλούν τα μεταχειρισμένα αγαθά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μετρητά για να κάνουν αυτές τις συναλλαγές, και αυτός ο νόμος πέρασε τόσο αθόρυβαπου οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν ιδέα γι’ αυτό.
"Θα χάσουμε πολύ από τη δουλειά μας», λέει ο Danny Guidry, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της ‘Pioneer Trading Post’ στο Lafayette. Ασχολείται με την αγορά και πώληση μοναδικών μεταχειρισμένων ειδών.
«Δεν θέλουμε αυτή η συναλλαγή με μετρητά να μας απαγορευτεί. Είναι μια καθημερινή συναλλαγή», εξηγεί ο Guidry.
Ο Guidry λέει, "Νομίζω ότι στον καθένα σε αυτόν τον επιχειρηματικό τομέα η είδηση αυτή, σίγουρα θα δημιουργήσει πολύ σάλο."
Ο νόμος αναφέρει ότι όσοι αγοράζουν ή πωλούνμεταχειρισμένα αγαθά απαγορεύεται να κάνουν χρήση μετρητών.
Ο εκπρόσωπος της πολιτείας της Λουϊζιάνα, Rickey Hardy, συν-συγγραφέας του νομοσχεδίου λέει: «μπορούν να δίνουν μια επιταγή ή μία ταχυδρομική επιταγή, ή ηλεκτρονικά. Έναν από τους τρεις αυτούς τρόπους πρέπει να χρησιμοποιείται».
Ο Hardy, λέει ότι το νομοσχέδιο έχει στόχο τους εγκληματίες που κλέβουν οτιδήποτε από χαλκό μέχρι τηλεοράσεις, και τα πωλούν για λίγα χρήματα. Έχοντας ένα ίχνος από κάποιο χαρτί θα είναι πιο εύκολο για την αστυνομία να τους βρει.
«Είναι ένας μηχανισμός που θα χρησιμοποιηθεί, ώστε το αστυνομικό τμήμα να έχει κάποιο στοιχείο και να έχει το προβάδισμα», εξηγεί ο Hardy.
Ο Guidry αισθάνεται ότι το κατάστημά του δεν θα πρέπει να αλλάξει τους τρόπους του για την επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορεί ενδεχομένως να αγοράσει ή να πωλήσει προϊόντα κλοπής. Κάτι που όπως λέει, έχει συμβεί μία φορά στα οκτώ χρόνια που λειτουργεί το μαγαζί.
«Μπαίνουμε στο στόχαστρο για κάτι που δεν χρειάζεται».
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει εκτός από καταστήματα, όπως το PioneerTrading Post μη κερδοσκοπικούς μεταπωλητές όπως το Goodwill, και παζάρια μεταχειρισμένων (garage sales).
Ο δικηγόρος Thad Ackel Jr. αισθάνεται ότι με την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου ξεκινά ένας ολισθηρός δρόμος όσον αφορά την οικονομική ελευθερία στην Αμερική.
«Η κυβέρνηση βάζει σημαντικούς περιορισμούς για τα άτομα που πραγματοποιούν συναλλαγές της ιδιωτικής περιουσίας τους», λέει οAckel.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου