Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Διεθνή Ημέρα Βραδύτητας



Εθελοντές στο Μιλάνο ενημερώνουν τους Ιταλούς πώς να ξαναβρούν τους ρυθμούς τους
Ρώμη


Σειρά εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Βραδύτητας οργανώνονται τη Δευτέρα στην Ιταλία με κύριο σύνθημα της πρωτότυπης κινητοποίησης «ξαναβρείτε τους ρυθμούς σας, η υπερβολική βιασύνη σάς κάνει μόνο κακό».
Σύνδεσμοι και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κινητοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας για να διατρανώσουν την ανάγκη των χαλαρών ρυθμών.

Στο Μιλάνο στην κεντρική πλατεία Σαν Μπαμπίλα οι πολίτες καλούνται να κάνουν στάση και να πιούν αφεψήματα, να δοκιμάσουν χαλαρωτικά μασάζ, να αφιερώσουν τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας στο περπάτημα και τη συζήτηση.

Στην πόλη Τρεβίζο θα βραβευθεί η πιο εντυπωσιακή ιδέα σχετικά με το «πώς μπορεί κανείς να ζήσει αποτελεσματικά και δημιουργικά, υιοθετώντας πιο ήρεμους ρυθμούς».

Στο Μπενεβέντο, έξω από τη Νάπολη, θα επιλεγεί η πιο πρωτότυπη φράση, που θα συνοψίζει το πνεύμα της εκστρατείας.

Στο Μπιτόντο, έξω από το Μπάρι της Απουλίας, κάτοικοι και επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν το ιστορικό κέντρο, δοκιμάζοντας δεκάδες παραδοσιακές γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής.

Στην πρωτεύουσα της Λιγουρίας, τη Γένοβα, εθελοντές περιπατητές προτείνουν στους περαστικούς να διαλέξουν εναλλακτικές διαδρομές, που θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν και να θαυμάσουν άγνωστες και κρυμμένες γωνιές της πόλης.

Στη δε Καλτανισέτα της Σικελίας, τα μέσα μεταφοράς είναι τη Δευτέρα δωρεάν για το επιβατικό κοινό.
Στα λεωφορεία έχουν αναρτηθεί οι «δέκα εντολές της βραδύτητας» με στόχο να δοθούν χρήσιμες συμβουλές στους επιβάτες για το πώς θα προστατέψουν την ηρεμία και την ευγένειά τους, χωρίς να ενδώσουν στον πειρασμό της νευρωτικής βιασύνης.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου