Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Τα «καλά» του 6ου Στόλου και από τη Frontex



ΜΑΛΤΕΖΟΙ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΚΛΟΜΠ ΚΑΙ ΣΠΡΕΪ ΚΑΤΑ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ.
Σαν δύναμη ...κατοχής συμπεριφέρονται οι Μαλτέζοι της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Συνόρων

Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ
Αγριο ξύλο χθες τα χαράματα σε κέντρο διασκέδασης, στην προκυμαία της Μυτιλήνης, ανάμεσα σε ντόπιους θαμώνες του μαγαζιού και μέλη της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Συνόρων, γνωστής ως Frontex.

Οι Μαλτέζοι ακτοφύλακες λειτουργώντας κυριολεκτικά ως δύναμη κατοχής επιτέθηκαν με κλομπ και σπρέι πιπεριού σε προσωπικό και θαμώνες του κλαμπ, επειδή «τόλμησαν» λίγη ώρα μετά να βγάλουν έξω δύο «δικούς τους» γιατί μεθυσμένοι δημιουργούσαν επεισόδια. Την ίδια ώρα, 10 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην παραλία της Χαραμίδας αποβιβάζονταν ανενόχλητοι 15 παράνομοι μετανάστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο Μαλτέζοι ακτοφύλακες διασκέδαζαν σε κλαμπ της προκυμαίας της Μυτιλήνης στις 4 τα ξημερώματα. Οπως έγινε γνωστό, ήταν μεθυσμένοι, ενοχλούσαν και κάποια στιγμή οδηγήθηκαν έξω από το μαγαζί. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν με «ενισχύσεις». Συναδέλφους τους που έφεραν αφού τους ξύπνησαν από το ξενοδοχείο όπου κοιμούνταν!

Οι «μαλτέζικες δυνάμεις» έφτασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, με ένα άσπρο βαν που έχουν νοικιάσει για τις μετακινήσεις τους στο νησί ως δύναμη της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Συνόρων. Μαζί τους είχαν αυτή τη φορά κλομπ και ένα σπρέι πιπεριού. Επιτέθηκαν σε πορτιέρηδες και προσωπικό του μαγαζιού καθώς και σε θαμώνες.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε άτομα από την «παρέα» των Μαλτέζων που, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν πρωταγωνιστές των επεισοδίων. Μικροζημιές στη συνέχεια προκάλεσαν οι υπόλοιποι Μαλτέζοι και στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν όταν επέστρεψαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούν ζημιές στο ξενοδοχείο και έχουν γίνει η αιτία ν' αναστατώνουν τα βράδια τους ενοίκους όταν μεθυσμένοι δημιουργούν φασαρία. Πάντως ξενοδοχεία, βόλτες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, διασκέδαση στα κλαμπ εντάσσονται στην... καθημερινότητα των στελεχών της Frontex, οι οποίοι, υποτίθεται, ενισχύουν τις δυνάμεις του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στη φύλαξη των συνόρων. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι την ώρα που εκείνοι διασκέδαζαν και στη συνέχεια ασχολήθηκαν με το να... εκδικηθούν τους πορτιέρηδες που τους έδιωξαν από το μαγαζί, στην παραλία της Χαραμίδας αποβιβάζονταν 15 αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/6-frontex.html#ixzz0iX6rNVMh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου