Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

έξω απο τα δόντια!


Είναι άλλο να εκφράζει μία χώρα την δυσφορία της πολιτισμένα, και άλλο να ξεπέφτει σε τέτοιες μειωτικές, εμπαθείς, ολοκληρωτικές και μονόπλευρες συμπεριφορές κύριε Γερμανέ πρέσβη. Αυτό είναι που έθιξε και προσέβαλλε, και όχι το αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα
Κανένας δεν είπε οτι δεν ειπώθηκαν αλήθειες, δεν επιτρέπεται όμως όταν υπάρχουν και χώρες που είναι σε πολύ χειρότερα χάλια, χώρες που έκαναν επίσης λαμογιές, και όταν το ευρωπαικό όνειρο τελείωσε νωρίς, να ψάχνουν και να δακτυλοδείχνουν όλοι την Ελλάδα σαν την υπαίτια όλων των πληγών του φαραώ και να φτάνουν να μας ζητάνε και τα ρέστα γιατί μαθαίνουμε αρχαία στα σχολεία. Τελεία και παύλα! Να κοιτάτε τα του οίκου σας που έχετε εκατομμύρια άνεργους, και κοντεύετε να γίνετε τουρκικό προτεκτοράτο μέσα στην ίδια σας την χώρα.
Αυτή η επεξήγηση και για όσους ξενομανείς νεοέλληνες wannabies έσπευσαν να αναρωτηθούν προς τι η ευθιξία και ο “πατριωτισμός” της κοινής γνώμης απέναντι στο δημοσίευμα. Όποιος δεν γουστάρει να πάει να ζήσει αλλού, να συμπεριφέρεται σαν άψογος Έλληνας μετανάστης, και όταν έρχεται εδώ να ξαναθυμάται την παλιά του συμπεριφορά. Όποιος κάτσει εδώ όμως, να είναι μάγκας και να μάθει επιτέλους να αγαπάει και να σέβεται την χώρα του, να σταματήσει να ψηφίζει σαν ηλίθιο πρόβατο, να σηκώσει το κεφάλι του και να πάψει να περιμένει σωτήρες! Ποιος θα σε σεβαστεί νεοελληνάκο όταν εσύ ο ίδιος άφησες για δεκαετίες την χώρα να σταυρωθεί με την ίδια σου την συγκατάθεση και συμμετοχή; Η μήπως δεν είσαι όντως ένας πονηρός βαλκάνιος; Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδας έγινε πρώτα ο ίδιος ο νεοέλληνας. Ώρα για αυτοεπίγνωση επιτέλους, αρκετά τα έκρυβες όλα κάτω απο το χαλί!
Όταν ήρθε μετά απο δεκαετίες ο θείος μου στην Ελλάδα, γνωστός γιατρός πια στην Μελβούρνη, (εδώ θα έπαιρνε φακελάκια ή θα ψόφαγε της πείνας) έκλαιγε που την είδε σε αυτά τα χάλια. Έλεγε “να αγαπάτε την Ελλάδα” και δάκρυζε, και τον κοιτούσαν περίεργα λες και ήταν τρελός. Ε μα βέβαια. Πως να μην τον κοιτανε σαν να είναι τρελός; Αφου στην πραγματικότητα διαλέξαμε να μισούμε μέσα μας την πατρίδα μας, γιατί δεν έχουμε το θάρρος και την μαγκιά να μισήσουμε τους εαυτούς μας για την κόλαση που με τα χέρια μας βοηθήσαμε να φτιαχτεί. Όχι κύριοι, δεν φταίει μόνο ο εξωτερικός εχθρός, φταίει και ο εσωτερικός και είναι ο ίδιος ο νεοέλληνας.
Βαλκάνιε νεοέλληνα, την πατρίδα σου πρώτος εσύ την μείωσες, πρώτος εσύ την τσακίζεις, πρώτος εσύ την προσβάλλεις, πρώτος εσύ έστρωσες το έδαφος. Κατάλαβε το, κατανόησε το, νιώσε το. Εσύ πλακώνεσαι στα φανάρια και τσαμπουκαλεύεσαι μόνο όπου σε παίρνει. Εσύ πετάς σκουπίδια, εσύ ψηφίζεις αυτούς που λες κλέφτες, εσύ γλύφεις για μια θεσούλα, εσύ κομματικοποιείσαι και φανατίζεσαι, εσύ τα σπας για μια ομάδα, εσύ κουτσομπολεύεις και μηχανορραφείς για το πως θα καρφώσεις τον διπλανό σου αντί να κοιτάξεις την δουλειά σου. Εσύ ζεις με δόσεις και δάνεια, και φάρμακα για να βγάζεις την μέρα. Οι πολιτικοί που σε σταύρωσαν είναι ο καθρέφτης της δικής σου μούρης.
Μου παρέδωσες μία χώρα καμμένη γη. Κοίμισες την γενιά μου με φραπέδες, κινητά, ipod, ξέκωλα και ανεργία, με στείρα και αδιάφορη μάθηση, παραίτηση, βρωμιά και βιντεοπαιχνίδια για να μη σε στήσει στα τρία μέτρα. Την δωροδοκείς με θεσούλες και χαρτζιλίκια για να μη σε κρεμάσει για το μέλλον που έφτιαξες, μας δίδαξες πως το νούμερο ένα σπορ είναι η ρουφιανιά και η αποδοχή των πάντων αδιαμαρτύρητα. Την εκπαιδεύεις σαν την μελλοντική συνέχεια της νέας γενιάς ενός αηδιαστικού και ήδη ηττημένου υβρίδιου. Συντρίβεις κάθε αντίσταση. Στον φόβο και στον φόνο για 5 ευρώ!
O καθένας απο εμάς ας αποφασίσει με τις πράξεις του σε ποια κατηγορία ανήκει.
Και μετά απορείς γιατί παρά το γεγονός οτι μέσα της η γενιά αυτή προσποιείται πως το δέχεται, σε περιφρονεί και σε βρίζει αντί να σου πει ευχαριστώ. Και αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να “επικοινωνήσεις” με τα παιδιά σου που τα έφερες σε αυτό το χάλι για να τους πεις μετά οτι “μετά την απομάκρυνση απο την κοιλιά μου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται” και “τώρα σκάσε και κολύμπα“…
Και όπως λέω πάντα αν εμφανιστεί κανένας βασιλιάς της ευθιξίας, για να με ζαλίζει, το παρόν άρθρο έχει σκοπό να ταρακουνήσει και να βάλει πράγματα στο τραπέζι, όχι να θίξει επιλεκτικές ευαισθησίες. Και γι αυτό ξαναθυμίζω: Αν πιστεύεις οτι δεν ανήκεις στην κατηγορία των παραπάνω, δεν έχεις και λόγο να θίγεσαι, έτσι δεν είναι;
Πολίτης της Μπανανίας (για γερά στομάχια)
bananiagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου