Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η χούντα δεν τελείωσε το ’73…


Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία
Κανονικά θάπρεπε νάχουμε ξεχάσει την 21η Απρίλη 1967. Όμως τρία πράγματα μας κάνουν να τη θυμηθούμε και να την ξανα-ξορκίσουμε:
1) Η νέα χούντα – προς το παρόν πολιτική, οικονομική και ταξική, κοινοβουλευτική και Ευρωπαϊκή πάνω στο λαό και εν μέρει πάνω στη χώρα- με τις κυβερνήσεις του ΓΑΠ-Βενιζέλου-Καρατζαφέρη-Ντόρας και Παπαδήμου-ΓΑΠ-Βενιζέλου-Σαμαρά με ολίγη από Καρανταφέρη και Ντόρας. Μια ελλιπής ανατροπή της παλιάς χούντας και διολίσθηση στον εξευτελισμό της χώρας και εξαθλίωση τεραστίων στρωμάτων του ελληνικού λαού.
2) Ο κίνδυνος νέας εκτροπής και σε αστυνομική-στρατιωτική με μπροστάρηδες «ειρηνευτικές» δυνάμεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ (στηρίζοντας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ-ντόπιους λακέδες).
3) Η υποβοηθούμενη – και από το σύστημα εξουσίας και από τις ελλείψεις της αριστεράς, αλλά και από την άγνοια των λούμπεν λαίκών στρωμμάτων – άνοδος των νεοναζιστών-νεοπαγανιστών κατά το μάλλον με φιλικές αναφορές και στο μοντέλο της απριλιανής χούντας.
Γι’ αυτό θα προσφέρουμε στο κοινό δύο βίντεο με σχετικό πρόλογο από τις πηγές μας:
α) ΠΗΓΗ: http://www.youtube.com/user/IcemanAthens  καιhttp://www.attacktv.gr/Pages/viewVideo…=59531  «…Μια εξωφρενική «μόδα» των τελευταίων ετών τείνει να περιβάλλει με ιδιότυπο φωτοστέφανο τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967!
Απόρροια του αναπόφευκτου θυμού, αναμεμειγμένου όμως με άγνοια ή και σκοπιμότητα, η πολιτική (;) αυτή «μόδα» παράγει τη θεωρία ότι κατά την επταετή δικτατορία τέθηκε σε γύψο και… η διαφθορά. Ότι η χούντα φρουρούσε, σαν κέρβερος, το δημόσιο χρήμα και τις αρχές της «χριστής διοίκησης»…
Οι ίδιοι οι συνταγματάρχες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι στον 21ο αιώνα έμελλε να μνημονεύονται με … επαίνους. «Εκείνοι τουλάχιστον δεν έκλεψαν», «δεν έκαναν περιουσίες», «ε, ρε Παπαδόπουλο που χρειάζονται τα σημερινά λαμόγια»... Από το 2010 κι εντεύθεν οι έπαινοι επεκτάθηκαν και στα της οικονομίας: «Επί χούντας ο κόσμος έτρωγε ψωμάκι», «αν δεν μιλούσες ζούσες καλά», «τότε δεν υπήρχε οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως σήμερα». Λες και γνώρισε η μεταπολεμική Ευρώπη γενική κρίση ανάλογη της σημερινής, μέχρι το 1973...»:
Η δίκη της χούντας – FULL DOCUMENTARY (Κορυδαλλός 1975)
 *******
β)  ΠΗΓΗhttp://www.youtube.com/user/selinofoto καιhttp://eleutheriellada.wordpress.com/2012/04/21/   «…Πέρασαν ήδη σαρανταπέντε χρόνια από  το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών,  που κατέλυσαν ένα σχεδόν παρόμοιο πολιτικό κατεστημένο. Άντεξαν μόνο επτά χρόνια στον χρόνο, πιστεύοντας ότι με στρατιωτική πειθαρχία θα κάνοιυν τον ασθενή να αναρρώσει (βλ. και δηλώσεις Straus-Kohen στο Ελληνικό Κοινοβούλιο) και έπεσαν μετά από το ξεκίνημα μας νέας εθνικής τραγωδίας (η οποία συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση των παλινοστούντων πολιτικών).  Το καθεστώς όμως των Συνταγματαρχών το ακολούθησε, από την πτώση   μέχρι σήμερα, ένα νέο ιδιότυπο καθεστώς – αυτοαποκαλλούμενο δημοκρατικό – που συνετέλεσαι στην καταστροφή, αλλά και εξακολουθεί να συντελεί μέχρι σήμερα, στον πλήρη αφανισμό της χώρας μας….»:
Σεληνόφως – 21η Απριλίου 1967 – Historical Film-Docunent on the Coup of 21/4/1967

2 σχόλια:

  1. καλημέρα

    είναι πολλά που αργήσαμε να δούμε

    έχουμε καιρό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καιρός είναι πολύ καίριος για να τον χρησιμοιποιούμε σε κάθε ευκαιρία άκαιρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή