Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

η Τουρκία είναι ανάμεσα στις τρεις φτωχότερες χώρες στον κόσμο!


Εφ. Μπιργκιούν 19-3-2011
Παγκόσμιοι ηγέτες στην ανεργία και στην φτώχεια !
Την ώρα που ο Ερντογάν συχνά εστιάζει στην οικονομική ανάπτυξη και στην αγοραστική δύναμη, στην αναφορά που ανακοίνωσε ο ΟΑΣΕ φαίνεται ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις τρεις φτωχότερες χώρες στον κόσμο. Όσον αφορά την ανισότητα στην κατανομή των εισοδημάτων βρίσκεται δίπλα στο Μεξικό και στην Χιλή.
Στην αναφορά ¨Η κοινωνία με μια ματιά¨ του ΟΑΣΕ, όσον αφορά την ανισότητα στην κατανομή των εισοδημάτων, οι τρεις πρώτες χώρες είναι η Χιλή, το Μεξικό και η Τουρκία. Με βάση την αναφορά η Τουρκία έχει το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης ανάμεσα στις χώρες του ΟΑΣΕ. Επικεφαλής των χωρών που θα ζηλεύαμε είναι η Σλοβενία.
ΒΡΕΦΗ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ
Με βάση τα στοιχεία της αναφοράς η Τουρκία είναι στις πρώτες θέσεις στην ανεργία και στη φτώχεια. Ξοδεύουμε τα λιγότερα χρήματα για την εκπαίδευση των παιδιών, ενώ είμαστε στις υψηλότερες θέσεις όσον αφορά την γονιμότητα των γυναικών. Ο μέσος όρος ζωής στην Τουρκία είναι πιο μικρός από όλες τις χώρες του ΟΑΣΕ. Όσον αφορά τους θανάτους βρεφών εκεί βιώνεται μια καταστροφή.
………
Χαμηλή απασχόληση: Ο ΟΑΣΕ αναφέρει πως όταν το μέσο ποσοστό απασχόλησης στις χώρες του είναι 66,1% στην Τουρκία είναι 44,3%. Αυτό σημαίνει ότι από τα 100 άτομα δουλεύουν ή ψάχνουν για δουλειά οι 44 και πως το υπόλοιπο 66% ζει από αυτούς. Η πιο κοντινή χώρα σε αυτό τον τομέα είναι η Ουγγαρία με 55,4%. Ενώ η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό είναι η Σουηδία με 79,2%.
Όσον αφορά την ανεργία είμαστε κοντά σε ρεκόρ. Η Τουρκία με ποσοστό 14,3 κατά το έτος 2009 φαίνεται να είναι λίγο καλύτερα από την Ισπανία που είχε 18,1%. Η κατάσταση της Τουρκίας φαίνεται πιο καθαρά όταν δεις πως τα ποσοστό αυτό στην Ν. Κορέα είναι 3,2 και στην Ολλανδία 3,9%.
Στην φτώχεια είμαστε τρίτοι : Όταν ο μέσος όρος ποσοστού φτώχειας στις χώρες του ΟΑΣΕ είναι 11,1% στην Τουρκία το ποσοστό αυτό είναι 17, στις ΗΠΑ 17,3, στο Μεξικό 21 και στην Τσεχία που είναι και στην καλύτερη κατάσταση 5,4%.
Δεν υπάρχουν χρήματα για την εκπαίδευση : Η Τουρκία το 2007 διέθετε κατά μέσο όρο 1246 $ ανά μαθητή. Ο μέσος όρος του ΟΑΣΕ ήταν 8.070 ενώ επικεφαλής είναι το Λουξεμβούργο με 16.632 $.
Καταστροφή όσον αφορά τους θανάτους των παιδιών : Στην κορυφή των θανάτων στα βρέφη το 2008 ήταν η Τουρκία με ένα ποσοστό 17 τοις χιλίοις, ποσοστό τριπλάσιο απo το μέσο όρο του 4,6 τοις χιλίοις των χωρών του ΟΑΣΕ. Το ποσοστό αυτό στο Λουξεμβούργο είναι 1,8 τοις χιλίοις.
πηγη
Για να γνωρίζουμε τι κρύβουν οι ντόπιοι νεοΟθωμανοί με τα τσιράκια τους, που μας πιπιλάνε περί δυνατής τουρκίας και ισχυρού παίκτη στην περιοχή μας,. ενώ ο λαός τους συνεχίζει να τραβάει τα πάνδεινα εκτός από μια ισχνή μα ισχυρή ολιγαρχία..
Και να υπενθυμίσω ότι η τουρκία κατάφερε -λέει- να φύγει απ΄τα σαγόνια του ΔΝΤ.

Οι πτώσεις από τα σύννεφα επιτρέπονται !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου