Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ταυτότητες στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας !!



Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσαν για πρώτη φορά στα χρονικά 1.300 αστυνομικές ταυτότητες σε γυναίκες, γράφει η εφημερίδα Νέα της Σαουδικής Αραβίας. Η εφημερίδα σημειώνει ότι 250 γυναίκες στο Ριάντ και 1.050 στην Τζέντα είναι οι πρώτες γυναίκες του Βασιλείου που θα έχουν τις προσωπικές τους ταυτότητες.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην κίνηση αυτή καθώς στην ταυτότητα υπάρχει η φωτογραφία της κατόχου κι έτσι θα επιδεικνύει το πρόσωπο της σε δημόσια θέα, ενώ στη χώρα οι γυναίκες κυκλοφορούν με καλυμμένο το πρόσωπο, υποστηρίζουν οι πολέμιοι του μέτρου. Για να καθησυχάσει όσους αντιδρούσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών πρίγκιπας Αχμαντ δήλωσε πρόσφατα ότι ο νόμος δεν υποχρεώνει τις γυναίκες να αποκτήσουν δική τους αστυνομική ταυτότητα.

Για να αποκτήσει ταυτότητα μια γυναίκα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 22 της χρόνια, ενώ για τους άνδρες ισχύει το 16ο έτος, πρέπει να έχει την έγγραφη συναίνεση του προστάτη της, πατέρα ή συζύγου (!!!) και επιστολή του εργοδότη της, εάν είναι εργαζόμενη . Η φωτογραφία που θα εμφανίζεται στην ταυτότητα θα δείχνει τη γυναίκα με καλυμμένο το κεφάλι (!!!) και χωρίς ίχνος μέικ-απ ή κραγιόν (!!!).

Οι φωτογραφίες των γυναικών θα παραδίδονται στις αρμόδιες υπηρεσίες μέσα σε σφραγισμένο φάκελο και οι γυναίκες υπάλληλοι (!!!) αρμόδιοι για τη διαδικασία έκδοσης θα αναλαμβάνουν τα περαιτέρω.

http://www.blackhumor.gr/more_content_keimena.php?s=7&c=30&mid=39

Αυτό το δίπλωμα είναι απο το Ιράκ, αλλά ταιριάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου