Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Σεβασμός στις αξίες

«Αναμφίβολα οι αξίες που απορρέουν από το Ευαγγέλιο βαθμιαία εξανθρώπισαν βάρβαρα ήθη, επέδρασαν στο δίκαιο και συνετέλεσαν στη διαμόρφωση δικαιότερων κοινωνιών. Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία των πολιτών, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα σχετικά δικαστήρια που τα υπερασπίζονται εν πολλοίς οφείλουν την ύπαρξή τους σε μια επαναστατική, πρωτοποριακή και πάντα σύγχρονη θρησκευτική πίστη. Τα σύμβολα μιας πίστης δείχνουν τον πολιτισμό εκείνων που τα προβάλλουν. Η ανεξιθρησκία δεν σημαίνει αθρησκία. Ως εκ τούτου η παραμονή τους στις σχολικές αίθουσες δεν συνεπάγεται την ασέβεια προς τη θρησκευτική πίστη των άλλων».

Δήμητρα Κούκουρα,

Καθηγήτρια ΑΠΘ

Η φωνή του Στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάνη

«Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί.

Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.

Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια.

Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε.

Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον.

Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας!

Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. Ντροπή Έλληνες!»


http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=523&Itemid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου