Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της και στη Λέσβο!!!


Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Και ιδιαίτερα αυτά που επιλέγουν να ζουν και να εργάζονται πρωτοποριακά στην περιφέρειά της. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο 39χρονος Χρήστος Βαλασέλλης, που είχε συλληφθεί προχθές αργά το απόγευμα και πέρασε τη νύχτα του στο κρατητήριο κατηγορούμενος... για παράνομη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού στη Μυτιλήνη!

Τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα; Ο κ. Βαλασέλλης λειτουργούσε πειραματικά ένα νέο λογισμικό με την επωνυμία Jayzee, το οποίο μάλιστα θα παρουσίαζε ο ίδιος στη διεθνή τεχνολογική έκθεση για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο Λας Βέγκας, τον ερχόμενο Απρίλιο. Μια ανώνυμη καταγγελία όμως στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την ενεργοποίησε άμεσα με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Χρήστου Βαλασέλλη και την κατάσχεση του λογισμικού.
Μαζί με τον Χρήστο Βαλασέλλη συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της «Τηλεόρασης Μυτιλήνης», Μανόλης Γιαννακέλος, επειδή είχε παραχωρήσει στον κ. Βαλασέλλη τον οικίσκο εκπομπής του τηλεοπτικού του σταθμού όπου και γίνονταν οι πειραματισμοί του νέου λογισμικού.

Το πρόγραμμα
Ας σημειωθεί ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης είναι γνωστός παγκόσμια για μια άλλη εφαρμογή αυτοματισμού για ραδιόφωνα, τον Jazler.
Μια καινοτομία που έχει φτάσει σε ραδιόφωνα όλου του κόσμου. Το πρόγραμμα αυτό έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές στο είδος του παγκόσμια ανάμεσα σε 100 αντίστοιχα προγράμματα. «Στις πρώτες θέσεις είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία, η Γαλλία, ενώ το πρόγραμμα έχουν αγοράσει πανεπιστημιακά ραδιόφωνα, το Βατικανό που το χρησιμοποιεί σε αποστολές στην Αφρική, ακόμα και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που το χρησιμοποιεί στις ανθρωπιστικές του αποστολές» μας λέει ο κ. Βαλασέλλης για τον Jazler.

«Τα πειράματά μου», λέει ο κ. Βαλασέλλης, «δεν παρεμπόδιζαν την εκπομπή κάποιου άλλου νόμιμου ή μη τηλεοπτικού σταθμού. Οπότε, αντί να με στηρίξουν γι' αυτό που δημιουργώ και επίσημα θα το παρουσιάσω στο Λας Βέγκας, έρχονται, το κατάσχουν και με κλείνουν και μέσα, ενώ μπήκα και στη διαδικασία της παραπομπής μου στη Δικαιοσύνη. Την ερχόμενη Τρίτη αντί να εργάζομαι για την καινοτομία μου, θα δικαστώ σαν... ραδιοπειρατής.

»Στην άλλη Ευρώπη, τέτοιες καινοτόμες δράσεις βραβεύονται και επιδοτούνται. Στην Ελλάδα, επειδή προφανώς δεν καταλαβαίνουν το τι κάνω, αλλά και το τι μπορούμε να κάνουμε συμμετέχοντας στην παραγωγή νέας τεχνολογίας, μας παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου».
Ας σημειωθεί εδώ ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης παρέμεινε στη Μυτιλήνη όπου και εργάζεται, παρά τις προτάσεις που έχει δεχθεί να φύγει στο εξωτερικό και να εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής προηγμένου λογισμικού για μέσα ενημέρωσης.

Ο Νικος Μαστορακης σχολίασε:
Με το θαυμασιο jazler λειτουργει εδω και χρονια το Radio Gold. Ο Χρηστος ηρθε στην Αθηνα για να το εγκαταστησει. Λαμπρο μυαλο, εξοχος χαρακτηρας, απιστευτα συνεπης. Καθε αλλο παρα το τυπικο προφιλ του ραδιο-τηλε-πειρατη, απο αυτους που λυμαινονται το φασμα με pornolines και αλλα σκουπιδια αλλα, περιεργως, η ΕΕΤΤ δεν εχει πιασει ποτε. Ντροπη για τις αρχες και η αμεση αποκατασταση του καλου ονοματος του Χρηστου ρητη υποχρεωση ολων εκεινων που διεπραξαν το ατοπημα.
http://lesvostopforum.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου