Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Ποιος πολιτικός υπέγραψε την συνθήκη του Δουβλίνου 2;Τραγικά είναι τα αποτελέσματα που έχει επιφέρει η συνθήκη 2 του Δουβλίνου, όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης παράνομων μεταναστών, τόσο για τις χώρες υποδοχής που είναι κυρίως οι χώρες της επονομαζόμενης "Ευρωπαϊκής περιφέρειας", τυχαίο ?,
όσο και για τα χιλιάδες ανθρώπινα θύματα που καθημερινά στοιβάζονται σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης στους "υποτιθέμενους" χώρους υποδοχής.

Ίσως τελικά η απάντηση στην ερώτηση, του κατά πόσο η Ελλάδα θα έπρεπε ή όχι να "προδώσει την Ευρωζόνη" φεύγοντας από αυτή, να είναι ότι δεν είναι η Ελλάδα που προδίδει την Ευρώπη, αλλά είναι oι κυβερνήσεις της Ευρώπης που προδίδουν καθημερινά τα ιδεώδη πάνω στα οποία χτίστηκε η ένωση αυτή. Θυμόμαστε εκείνα τα καταπληκτικά για ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία.

Οι ερωτήσεις που τίθενται για το πώς φτάσαμε στην σημερινή αδιέξοδη κατάσταση, πολλές, μερικές από αυτές είναι:

"Ποιοι και με ποιο σκοπό χρηματοδοτούν όλη αυτή τη διακίνηση κακομοίρηδων από τα βάθη της Ασίας και της Αφρικής.
Μόνο το πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα είτε από τον 'Εβρο,είτε δια θαλάσσης στοιχίζει 1000 ευρώ το άτομο.Βάλτε και τα υπόλοιπα έξοδα από τη χώρα τους μέχρι τα παράλια της Τουρκίας,συνυπολογίστε και περιπτώσεις που διακινούνται ολόκληρες οικογένειες και θα δείτε πως δεν βγαίνει το ταξίδι προς τη γη της επαγγελίας άνευ χορηγών. Αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν καταφέρει να έχουν στη χώρα τους οικονομίες 5000 με 10000 ευρώ δεν θα ξεκινούσαν την περιπέτεια για την Ιθάκη.
Ψάξτε επίσης να βρείτε ποιοι καταβάλουν τα έξοδα των ταξί από την Αθήνα για την Καβάλα και ποιοι ναύλωσαν τα αεροταξί για τη μεταφορά των Αφγανών στη Γένοβα κι ίσως ανακαλύψετε τον “ τροχό”! Κάτι τελευταίο:  Γιατί δεν λέτε στο λαό για τη «Συνθήκη του Δουβλίνου II»,ποιος την υπέγραψε,ποιες οι δεσμεύσεις μας και γιατί δεν ζητάτε την κατάργησή της ή έστω την αναθεώρηση συγκεκριμένων όρων της;Όσον αφορά το ποιος υπέγραψε την συνθήκη του Δουβλίνου η απάντηση είναι απλή.
Αυτός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος, ως Υπουργός Εξωτερικών το 2003 υπέγραψε την συμφωνία «Δουβλίνο -2» καθιστώντας την χώρα μας σε πάρκινγκ λαθρομεταναστών.

Οι γνωστοί, άγνωστοι Σημίτης - Παπανδρέου κλπ., συνυπογράφουν και συναινούν σε μία συνθήκη η οποία  προβλέπει την επιστροφή των παράνομων μεταναστών, στην χώρα εισόδου τους, που δυστυχώς σε συντριπτικό ποσοστό είναι η Ελλάδα...

Το πώς λειτουργεί στην πράξη αυτό, το κατανοούμε από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ολλανδίας Σάντερ Βαν Έιλ.

«Η αλήθεια είναι πως δεν σταματήσαμε να σας στέλνουμε τους παράνομους μετανάστες που συλλαμβάνουμε στην Ολλανδία, οι οποίοι ήρθαν εδώ από την Ελλάδα. Για την πολυπληθή αυτή ομάδα προσφύγων, όμως, υπήρξε ειδική συμφωνία με τον κ. Παυλόπουλο. Αυτή έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υφυπουργού Δικαιοσύνης της Ολλανδίας Νεμπαχάτ Αλπμαϊράκ στην χώρα σας, στα τέλη Μαΐου»

Επίσης, ουδεμία εκτενής αναφορά ενημέρωσης του Ελληνικού Λαού, έχει γίνει σε ότι αφορά την σοβαρή αυτή «Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ» και αφορά την λαθρομετανάστευση. ΄Ολοι μας γίναμε μάρτυρες τις τελευταίες εβδομάδες, πλήθους διαξιφισμών μεταξύ των πολιτικών μας ταγών σχετικά με το επίμαχο θέμα. Ακούσαμε πλήθος προτάσεις και ιδέες, επίλυσης και αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού «Εθνικού μας Προβλήματος». Προτάσεις που κατέδειξαν την πλήρη και παντελή άγνοια πολλών πολιτικών μας, σχετικά με το νομικό και θεσμικό Κοινοτικό πλαίσιο της ΕΕ που αφορά την λαθρομετανάστευση. ΄Ολοι μας ακούσαμε απόψεις του τύπου « να τους εκδώσουμε έγγραφα και να πάνε στην Ευρώπη», « να τους στείλουμε και στις άλλες χώρες», «να υπάρξει ποσόστωση μεταξύ των χωρών της ΕΕ» και άλλα τραγελαφικά, την ίδια ώρα που Ολλανδικά αεροσκάφη αποβίβαζαν, 40 λαθρομετανάστες ημερησίως στην Χώρα μας, γεγονός που το οποίο παντελώς αγνοούσαν άπαντες, πλην του αρμοδίου Υπουργού Εσωτερικών...

Αντιλήφθηκε κανείς πως τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, μας δικάζουν γιατί δεν κρατάμε τους λαθρομετανάστες στην Χώρα μας, και μάλιστα μας υποχρεώνουν να τους δώσουμε και άσυλο, έναντι πινακίων φακής?
Γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, που με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι «κυρίαρχος» πως θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμα και θα υποχρεωθεί να ζήσει αυτός και οι επερχόμενες γενεές, πιθανότατα με εκατομμύρια μετανάστες από Ασιατικές Χώρες?
Η ουσία του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα είναι η «Συνθήκη του Δουβλίνου II». Ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ καθιστά την Ελλάδα μία χώρα που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μοναχική και αδύναμη ένα τεράστιο κύμα παράνομης μετανάστευσης, χωρίς να υπάρχουν μηχανισμοί πραγματικής ευρωπαϊκής κοινοτικής αλληλεγγύης.
Όχι ο Ελληνικός λαός δεν γνώριζε και δεν ρωτήθηκε.
Άλλη μια απόκρυψη και εξαπάτηση επομένως,

(Λαθρομετανάστευση - Η Συνθήκη του Δουβλίνο ΙΙ και η ουσία του προβλήματος)
πηγη


2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό άρθρο-το μοναδικό από ότι έχω δει που πιάνει την ουσία του θέματος, ιδίως όσον αφορά το θέμα της συνθήκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή