Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας και τα 199 πεκινουά


Γράφει: Σωτήριος Καλαμίτσης

Θυμάμαι τον Τύπο που έγραφε κατά τα Ιουλιανά του 1965 ότι οι βαλίτσες με τα πετροδόλαρα πηγαινοέρχονταν. Εφημολογείτο εντόνως ότι η τιμή εκάστου αποστάτη βουλευτή είχεν ορισθεί στο ποσό του $ 1.000.000. Ταρίφα ακατέβατη. Όλα κι’ όλα. Οι έντιμοι πολιτικοί δεν επιτρέπουν ούτε ..
κάνουν παζάρια. 
 Προ δύο περίπου ετών άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητος στοιχεία για εκατομμύρια δολαρίων που σκόρπισαν οι αγγλοαμερικάνοι για να προωθήσουν το 2004 στην Κύπρο το ΝΑΙ για το σχέδιο ΑΥΝΑΝ. Ο ΤΑΣΣΟΣ, όμως, χτύπησε τζακ-ποτ και έσπασε τη μπάνκα. Χάθηκε τόσο χρήμα σε πρώτο στάδιο. Αλλά όχι, είναι προσωρινή η απώλεια. Μπορεί κανείς να θεωρήσει τα ποσά ως προκαταβολή για την επόμενη προσπάθεια. 
Από χθες κυκλοφορεί έντονη η φήμη ότι σε γνωστό ξενοδοχείο απέναντι από το κτήριο του Κοινοβουλίου, όπου πλείστα όσα αιρετά ζώα παρακολουθούσαν αγώνα μπάσκετ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ, είχαν καταλύσει οι βασικοί εκφραστές των διεθνών τοκογλύφων που κρατούσαν λογαριασμό για τις ψήφους που ήταν σίγουρες. Ίσως και να κρατούσαν ανά χείρας και πολλούς από τους λογαριασμούς των ψήφων αυτών στην Ελβετία, αλλ’ ίσως, πάλι, να κρατούσαν τα extraits των λογαριασμών πολλών, στους οποίους φαινόταν η τελευταία παχυλή κατάθεση. 
Με βασανίζει η φράση του βουλευτή Σταμάτη «Είναι πολλά τα λεφτά». Ήξερε κάτι ή απλώς είχε ζήσει από κοντά το επεισόδιο του Ιουλίου του 1965 και μπορούσε άνετα να φαντασθεί τη συνέχεια του σήριαλ; 
Ο Εφιάλτης είχε πληρωθεί σε περσικό συνάλλαγμα, ο Ιούδας σε αργύρια, οι ΝΑΙνέκοι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου