Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΠΕΡΙ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΩΝ

Άγνοια της ιστορίας και αχαριστία προς την Ελλάδα το να θεωρούνται οι Σκοπιανοί Μακεδόνες

Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2009


του Ν. ΜΑΡΤΗ, Πρώην Υπουργου

Τον όρο «αχαριστία προς την Ελλάδα» χρησιμοποίησε ο Γάλλος Pierre Bourdan στο BBC σε δήλωση του το 1942, στην οποία αναφέρει: «Με την πάροδο του χρόνου θα φανεί ότι μετά την απόφαση της Αγγλίας του 1940, ήταν η ανδρεία του Ελληνικού λαού, που συνέβαλε περισσότερο για να σωθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο δημιουργημένος από τον ίδιο αυτό λαό πριν από 2.400 χρόνια. Πρέπει να το σκέπτονται αυτό όταν θα διαμορφώσουν την Ευρώπη. Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη».

Ο Pierre Bourdan είχε υπόψιν του τα κατωτέρω γεγονότα:

1. Το τελεσίγραφο της Ιταλίας προς την Ελλάδα την 28-10-1940, το οποίο απέρριψε ασυζητητί η Ελληνική Κυβέρνηση και την άμεση επίθεση της Ιταλίας κατά της Ελλάδος

Ο Άγγλος Υπουργός Philip Noel Baker, σε ραδιοφωνική του δήλωση στις 28-10-1942, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Κανείς δεν θα είχε το δικαίωμα να κατηγορήσει την Ελλάδα εάν συνθηκολογούσε. Το λέγω αυτό ενώ γνωρίζαμε τότε και γνωρίζουμε και σήμερα ακόμη καλύτερα, τι θα σήμαινε για μας και για τον αγώνα μας, η συνθηκολόγηση αυτή. Ο Άξονας θα είχε από τότε στη διάθεσή του όλη την Ευρώπη για να αναπτύξει τις γραμμές των συγκοινωνιών του και τα αεροπλάνα και τα υποβρύχιά του θα κυριαρχούσαν έκτοτε από τις ακτές τις Ελλάδας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Το έργο της άμυνάς μας στην Αίγυπτο θα γινόταν πολύ δυσκολότερο. Η Συρία, το Ιράκ και η Κύπρος θα καταλαμβάνοντο από τον Άξονα. Η Τουρκία θα κυκλωνόταν. Οι πετρελαιοπηγές της εγγύς Ανατολής θα ήσαν στη διάθεση του. Η οπίσθια θύρα του Καυκάσου θα ανοιγόταν γι' αυτόν. Δεν δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι θα χάναμε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και ίσως και αυτόν τον πόλεμο.

Χάρις στην Ελληνική άμυνα μας δόθηκε ο καιρός να αποκρούσουμε αρχικά και να συντρίψουμε έπειτα την Ιταλική στρατιά που κινήθηκε από τη Λιβύη εναντίον της Αιγύπτου, να εκκαθαρίσουμε την Ερυθρά Θάλασσα από τα εχθρικά πλοία, να μεταφέρουμε την Αμερικανική βοήθεια προς την Εγγύς Ανατολή και να εξουδετερώσουμε έτσι την εχθρική απειλή εναντίον της.Τα αποτελέσματα της Ελληνικής άμυνας γίνονται αισθητά ακόμη και σήμερα στους αγώνες μας. Εάν το Στάλινγκραντ και ο Καύκασος κρατούν σήμερα, αυτό δεν είναι άσχετο με την Ελληνική άμυνα, από την οποίαν επωφελούμεθα ακόμη, ύστερα από την πάροδο δύο ολοκλήρων ετών. Ο κόσμος, πραγματικά, δεν δικαιούται να λησμονήσει τα κατορθώματα των Ελλήνων κατά την ιστορική εκείνη στιγμή».

2. Ο Χίτλερ για να βοηθήσει την Ιταλία, η οποία έχανε τον πόλεμο στην Ελλάδα, αποφάσισε αρχικά, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, να επιτεθεί κατά της Ελλάδας περί τα τέλη Μαρτίου 1941. Επειδή την όμως την 28-3-1941 οι Γιουγκοσλαβικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέτρεψαν την Γιουγκοσλαβική Κυβέρνηση, διότι αυτή την 25-3-1941 είχε υπογράψει σύμφωνο φιλίας με τον Χίτλερ, αποφάσισε να επιτεθεί και κατά της Γιουγκοσλαβίας. Έτσι η Γερμανία επιτέθηκε την 6η Απριλίου 1941 ταυτόχρονα κατά της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας.

3. Η Γιουγκοσλαβία και η Τουρκία είχαν αρνηθεί σε βολιδοσκόπηση των Άγγλων, να συμπράξουν με την Ελλάδα κατά των Γερμανών. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Ι. Μεταξάς δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πολεμήσει μόνη της.

4. Η εμπλοκή της Γερμανίας στην Ελλάδα, η οποία αντιστάθηκε στον Άξονα 216 μέρες, μέχρι την κατάληψη και της Κρήτης, ήτοι κατά πολύ μακρότερο χρονικό διάστημα από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είχαν προηγουμένως υποστεί επίθεση του Άξονα (σημειώνεται ότι για την κατάληψη της Γαλλίας ο Άξονας χρειάστηκε μόνο 45 ημέρες, παρά τη στρατιωτική βοήθεια που της είχε δοθεί, με την εκεί παρουσία ισχυρών Αγγλικών δυνάμεων, του Βελγίου 18 ημέρες, της Ολλανδίας 5 μέρες, ενώ η Δανία υπέκυψε σε 12 ώρες και οι Αυστρία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Αλβανία προσεχώρησαν ή παρεδόθησαν αμαχητί) ανέβαλε την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ενώσεως και με την έλευση του χειμώνα η Γερμανία ηττήθηκε στην Ευρώπη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις κατωτέρω δηλώσεις:

*
Η δήλωση-ομολογία Χίτλερ σε συνομιλία του στις 30 Μαρτίου 1944, με τη γνωστή κινηματογραφίστρια φίλη του Leni Riefenstahl, ότι: «Η επίθεση της Ιταλίας κατά της Ελλάδας υπήρξε καταστροφική για την Γερμανία. Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν χρειάζονταν τη βοήθεια μας, ο Πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν μας πιάσει το ρωσικό ψύχος» (από το βιβλίο της Riefenstahl), όσο και στην Πολιτική του Διαθήκη, που υπαγόρευσε προ του θανάτου του, όπου κατηγορηματικά αποδίδει την αποτυχία του στην καταστροφική για την Γερμανία επίθεση του Μουσολίνι κατά της Ελλάδας και την ακρότατη Ελληνική άμυνα κατά του Άξονα.

*
Η δήλωση του Γερμανού Στρατάρχη Κάϊτελ στη Δίκη της Νυρεμβέργης: «Η αναπάντεχη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων επιβράδυνε κατά δύο και πλέον ζωτικούς μήνες την επίθεσή μας κατά της Ρωσίας. Αν δεν είχαμε τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση, άλλη θα ήταν η έκβαση του πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο και γενικά του Πολέμου και άλλοι θα ήσαν σήμερα κατηγορούμενοι».

Ο Ρ/Σ της Μόσχας το 1942 την Επέτειο της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα, μετέδωσε: «Άοπλοι πολεμήσατε πάνοπλους και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και υπερισχύσατε. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, διότι είστε Έλληνες. Οι Ρώσοι ως άνθρωποι κερδίσαμε χρόνο χάριν στην αντίσταση σας για να αμυνθούμε. Σας ευχαριστούμε».

Ο Τίτο εξαπάτησε τους Σκοπιανούς για να πιστέψουν ότι είναι Μακεδόνες, απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων και δύο χάρτες:

α) Χάρτη της Μακεδονίας με υπότιτλο ότι «Δεν υπήρξε παρουσία Ελλήνων στη Μακεδονία», ο οποίος διαψεύδεται από την άφιξη του Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία, όπου συνάντησε Έλληνες και Ελληνίδες στη Θεσσαλονίκη και Βέροια, οι οποίοι πίστευσαν και δράση Μακεδόνων στην Κεντρική Ευρώπη (Δούμπας, Σίνας, Φον Κάραγιαν και άλλοι) και στη Βαλκανική

β) Χάρτη με σύνορα της Ελλάδος τον Όλυμπο, ο οποίος διαψεύδεται, διότι το Άγιο Όρος με την υπερχιλιετή ιστορία του, είναι στην Ελλάδα.

Οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, είχαν τα αυτά ιερά των θεών, την ίδια γλώσσα με τους άλλους Έλληνες την Ελληνική και τους αυτούς θεούς που κατοικία είχαν στο Μακεδονικό όρος Όλυμπο. Οι Μακεδόνες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες και τις αμφικτυονίες. Το ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες επιβεβαιώνουν μεταξύ άλλων και η Παλαιά καθώς και η Καινή Διαθήκη, όπως επίσης και Αρχαίοι Έλληνες, Εβραίοι και Ρωμαίοι συγγραφείς, ο Στεττίνιους (Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ), ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, ο Κίσσιγκερ και πρόσφατη επιστολή στον σημερινό Αμερικανό Πρόεδρο, που συνυπογράφουν πάνω από 300 Καθηγητές Πανεπιστημίου Αμερικής και Ευρώπης.

Η επίθεση της Γερμανίας και κατά της Γιουγκοσλαβίας, είχε ως συνέπεια την επικράτηση στη Γιουγκοσλαβία του Κουμουνιστή Τίτο, ο οποίος με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, ο οποίος στόχευε στην επέκταση της Σοβιετικής Ενώσεως στα Βαλκάνια, και τον έλεγχο του Αιγαίου, μετονόμασε τη νότια Σερβία από Βαρντάσκα σε Μακεδονία, πράγμα που αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική απάτη.

Οι Σκοπιανοί όπως και ο Τίτο, εξαπάτησαν την διεθνή κοινή γνώμη, εμφανίζοντας, μεταξύ άλλων, την Συμφωνία Σταθερότητας - Σύνδεσης Ε.Ε. και FYROM του 2001, στην επίσημη Ιστοσελίδα της Κυβερνήσεώς τους, ως Συμφωνία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (όχι FYROM) αφ' ενός και αφετέρου των 15 χωρών της Ε.Ε. (όχι της Ε.Ε.) και παρουσίασαν ότι η Ελλάδα υπέγραψε Συμφωνία με τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Οι αρμόδιοι της Ε.Ε. δεν κατήγγειλαν, ως όφειλαν, την απάτη αυτή.

Η Ελλάδα, επειδή θεωρούσε αδιανόητο ότι θα ήταν δυνατόν να υποστηριχθεί πως οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, δεν αντέδρασε επαρκώς, γιά να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια. Οι Σκοπιανοί χρησιμοποίησαν άφθονα οικονομικά μέσα βοηθούμενοι από τους Κομμουνιστές όλων των χωρών και κατόρθωσαν να πείσουν αφελείς και ανιστόριτους, ότι αυτοί είναι Μακεδόνες. Μόνο το 1991 η Ελλάδα αντιλήφθηκε ότι κινδυνεύει η Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με την Σκοπιανή συστηματική πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας .

Πολύ συνετέλεσε στο να παραπλανηθούν ανιστόριτοι και αφελείς και θεωρήσουν τους Σλάβους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες και η απαράδεκτη ενέργεια να ονομάσει τα Σκόπια «Μακεδονία» ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπους, αμέσως μετά την επανεκλογή του. Η ενέργεια αυτή, την οποία, όπως προαναφέρθηκε, κατήγγειλαν περισσότεροι από 300 Καθηγητές Αμερικανικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων στον τωρινό Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα, ήταν αντίθετη προς την πάγια πολιτική των ΗΠΑ από το 1944, υπό τον Πρόεδρο Τρούμαν, τον Πρόεδρο Μπους (πατέρα) αλλά και προς την θέση του ίδιου του Μπους (υιού), ο οποίος το 2004 δύο φορές αναφέρθηκε στην βοήθεια το 1947 των ΗΠΑ προς το Βερολίνο και την Ελλάδα, προκείμενου να διατηρήσουν την ελευθερία τους και να μην απορροφηθούν από το Σοβιετικό μπλοκ. Με την προαναφερόμενη δήλωση, ο κ. Μπους (υιός) συμφωνεί με τον Πρόεδρο Τρούμαν αλλά και τον πατέρα του και συνεπώς με την αναγνώριση Δημοκρατίας της «Μακεδονίας» ο Πρόεδρος Μπους αντιφάσκει προς τον εαυτό του.

Όσοι αναγνώρισαν τη Βαρδάρσκα ως Μακεδονία και τους κατοίκους της ως Μακεδόνες, λησμονούν ότι το κρατίδιο αυτό δημιουργήθηκε δόλια από τους Στάλιν και Τίτο, επειδή η Ελλάδα πολέμησε τον Άξονα και οι θυσίες των Ελλήνων συνέβαλαν σημαντική στο να ηττηθεί ο Χίτλερ, ενώ παράλληλα αγνοούν ότι αυτό είναι όχι μόνο αντίθετο προς την ιστορική αλήθεια, αλλά αποτελεί επίσης και αχαριστία έναντι της Ελλάδας.

http://www.greekamericannewsagency.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου