Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Αποτύχατε

Όταν, κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, αρχίζεις έναν πόλεμο, να είσαι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα. Κύριοι της κυβέρνησης, αποτύχατε οικτρά!

Η υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα «λύσει τα χέρια» της Αστυνομίας τηρήθηκε. Και τώρα; Τι γίνεται τώρα; Ηταν να μη λύσουν… Το θηριώδες παρελθόν καταγράφεται στα μάτια και στις πράξεις τους: Στη Χίο ρίχνουν καπνογόνα, βομβίδες κρότου λάμψης, χτυπούν αλύπητα κατοίκους που ανταποδίδουν. Στη Λέσβο ίδια η σκληρότητα της εξουσίας, οι καπνοί του πολέμου και οι οιμωγές των κατοίκων!

Αποτέλεσμα; Η προχειρότητα και τα ζοριλίκια των αποβατικών δυνάμεων οδηγούν σε εμφύλιο! Με θαυμαστικό και δίχως εισαγωγικά. Κάτοικοι της Λέσβου εγκλωβίζουν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ σε στρατόπεδο της περιοχής και τους πυροβολούν με κυνηγετικές καραμπίνες! Τραυματίες διακομίζονται σε νοσοκομείο. Νωρίτερα κάποιοι εισβάλλουν σε ξενοδοχεία όπου διαμένουν αστυνομικοί - απεσταλμένοι των Αθηνών, τους ξυλοκοπούν και καίνε τις αποσκευές τους!

Αν αυτές οι ειδήσεις, οι εικόνες και τα μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα δεν περιγράφουν εμφύλια σύρραξη τότε ποιος είναι ο εμφύλιος;

- Εχω να θυμηθώ ταμπουρωμένους αστυνομικούς που δέχονται πυρά αμυνόμενοι από τη μάχη στου «Μακρυγιάννη», επισημαίνει συνάδελφος. Σωστά!

Αρα, Ελληνες χτυπούν Ελληνες! Κύριοι της κυβέρνησης, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποτύχατε οικτρά!

Το «εκστρατευτικό σώμα» που στείλατε στα νησιά προκάλεσε με την παρουσία του και μόνο· χτύπησε, βομβάρδισε με καπνογόνα και στο τέλος ύψωσε λευκή σημαία! Αν ανταπέδιδε και τα πυρά των κατοίκων θα είχαμε πτώση της κυβέρνησης. Γι’ αυτό σταμάτησαν! Με το δάχτυλο στη σκανδάλη ήταν και περίμεναν διαταγές.

Οταν, κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, αρχίζεις έναν πόλεμο να είσαι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα. Και το ενδεχόμενο της ακραίας αντίδρασης των κατοίκων που αισθάνονται βαριά τα βήματα των αμέτρητων μεταναστών στον τόπο τους ήταν αναμενόμενο. Αναμενόμενη (για εσάς) δεν ήταν η αντίδραση του «στρατού» σας, που έμειναν από πυρομαχικά και τράπηκαν σε άτακτη φυγή!

Και προς ενημέρωσή σας, κύριε υπουργέ, οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών διαθέτουν και πολεμικά όπλα σπίτια τους για το ενδεχόμενο της απόβασης των απέναντι γειτόνων. Τους «δικούς» ευτυχώς τους αντιμετώπισαν με πέτρες και κυνηγετικές καραμπίνες…   

Αποτύχατε, κύριοι της κυβέρνησης! Αν η «επιστροφή στην κανονικότητα» που διατρανώσατε στις προεκλογικές σας καμπάνιες ήταν επιστροφή στα χρόνια του Εμφυλίου, ε, αυτό το πετύχατε. Καιρό τώρα σπέρνετε ανέμους, η ώρα που θα θερίσετε θύελλες έφτασε.

Νίκος Τζιανίδης
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου