Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Λήστεψε τράπεζα για να κερδίσει την ιατρική περίθαλψη της φυλακής!



Ένας απεγνωσμένος άντρας στις ΗΠΑ αποφάσισε να ληστέψει μια τράπεζα, όχι για να χαρεί την λεία του που ήταν μόλις ένα δολάριο αλλά για να μπει στη φυλακή, ώστε να λάβει εκεί ιατρική περίθαλψη.
Πιο συγκεκριμένα, ένα σημείωμα στον ταμεία έδωσε ο James Verone, όπως ονομάζεται ο δράστης, το οποίο έγραφε: «Ληστεία, παρακαλώ δώστε μου μόνο ένα δολάριο»! «Θα καθίσω εδώ στην καρέκλα και θα περιμένω την αστυνομία», ανέφερε στους πολίτες που δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε. Ο Verone δεν χρησιμοποίησε κάποιο όπλο, ούτε απείλησε κανέναν. Όπως είναι λογικό, οι αστυνομικοί απόρησαν σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.
«Για ιατρικούς λόγους», δήλωσε ο δράστης, ο οποίος έχει όγκο στο στέρνο του, δυο σπασμένους δίσκους, πρόβλημα στο πόδι του και είναι άνεργος, ενώ ο τραπεζικός του λογαριασμός έχει αδειάσει. Έτσι, θεώρησε ότι η φυλακή και οι υπηρεσίες που παρέχει εξυπηρετούν το «lifestyle» που θα ήθελε να ζήσει.
Ο Τζέιμς Ρίτσαρντ Βερόνε, δούλευε σε εταιρεία μεταφορών στη Βόρεια Καρολίνα, για 17 χρόνια, ενώ τον απέλυσαν το 2008. Στη συνέχεια δούλεψε για ένα σύντομο διάστημα ως οδηγός φορτηγού αλλά τον έδιωξαν και από εκεί.
Ο Βερόνε, δεν κατάφερε να βρει άλλη δουλειά και έτσι ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας του.
Ο Βερόνε είχε κάνει προηγουμένως αίτηση για να λάβει κοινωνική ασφάλιση, όμως οι αρμόδιοι απέρριψαν το αίτημα του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να νοσηλευθεί και να πάρει την κατάλληλη θεραπεία.
Έτσι αποφάσισε πως μόνο εάν πήγαινε στη φυλακή θα τύγχανε ιατρικής περίθαλψης.
Το απελπισμένο σχέδιο του Βερόνε, είχε επιτυχία. Ήδη τον επισκέφτηκαν νοσοκόμες στη φυλακή ενώ την προηγούμενη Παρασκευή τον εξέτασε και γιατρός.
http://www.stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου