Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Γεια σου ρε μάνα με το ταψί σου!


Του Μ Νταλούκα

Φέρτε μπρίκια, κατσαρόλες, ταψιά και κουτάλες κι ελάτε να στήσουμε το απόλυτο συγκρότημα της εποχής Το συγκρότημα που καταργεί όλα τα συγκροτήματα Έξι η ώρα που βραδιάζει στο Σύνταγμα. Τότε που βλέπεις νοικοκυρές να βγάζουν τα κατσαρολικά από τις σακούλες και να εκτελούν το γλυκύτατο άσμα…

Εεε οοο
Πάρτε το μνημόνιο
Και φύγετε από δω
ΟΥΣΤ!
Αυτός ο ήχος, ο κατακόκινος, ο λαμπερός που φεύγει σαν σφιγμένη γροθιά πάνω από τα κεφάλια των αστυνομικών (μονίμων ακροατών πια, που στέκονται στρατιωτάκια ακούνητα κι αμίλητα) και σκάει στον τοίχο και στα κλειστά παράθυρα της Βουλής, είναι δυναμικότερος και από το Soul Sacrifice. Το ροκ του μέλλοντός μας.
"Αγανακτισμένοι" στο Σύνταγμα
Ποιοι οι αγανακτισμένοι; Όλοι μας. Που ανήκουν; Στην Αγία Αγανάκτηση. Τι θέλουν; Να φύγουν.
Αγανακτώ, αγανακτείς, αγανακτεί. Συναινώ, συναινείς, συναινεί. Λέξεις. Με ποια λέξη να εκφράσουμε αυτό που μας πνίγει; Με μία μόνο: ΟΥΣΤ!
Το όπλο του αγανακτισμένου είναι ένα ταψί, μια κουτάλα, ένα μπρίκι. Θέλει να τα πει, θέλει να τους κράξει. Ο αγανακτισμένος δεν είναι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός. Ούτε αναρχικός. Είναι αγανακτισμένος σκέτο. Δεν είναι κανενός. Είναι του κινήματος που δεν μπορεί να χειραγωγηθεί, διότι αν χειραγωγηθεί πεθαίνει. Συνεπώς είναι πολύ μακριά των αγανακτισμένων όλοι αυτοί που καθοδηγούν μέσα από «λαϊκές συνελεύσεις». Η μάνα τους η ίδια δεν ξέρει τις λαϊκές συνελεύσεις, ξέρει τις τιμές στην λαϊκή και θέλει να πάρει το άδειο ταψί να φωνάξει.Ψάχνει να βρει τον δημοσιογράφο να στείλει τα χαιρετίσματά της στην εξουσία.
"Αγανακτισμένοι" στο Σύνταγμα
Ποια είναι λοιπόν αυτά τα παιδάκια που απαγορεύουν στις αγανακτισμένες μανάδες να μιλούν στους δημοσιογράφους; «Απόφαση της γενικής συνέλευσης. Δεν μιλάμε με δημοσιογράφους:». Ποιος ήρθε; Από πού ξεφύτρωσαν αυτοί που θα αποφασίσουν για μας με ποιους θα μιλάμε; Και ποιες «λαϊκές συνελεύσεις»; Ομάδες των 200 ατόμων δεν μπορούν να μιλούν εξ ονόματος ενός κινήματος που αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα. Αυτά τα παιδάκια κάνουν κακό στο κίνημα. Διότι θέτουν ζητήματα άσχετα. Εδώ το ζήτημα είναι ένα και μόνο: ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ.
http://trelogiannis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου