Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ελλάς fast track


«Μήτρα διαφθοράς» ή «άντρο διαφθοράς» χαρακτήρισε τις δημόσιες υπηρεσίες ο κ. Παπανδρέου -και εις ό,τι αφορά ορισμένους τεμπέληδες, μιζαδόρους κι αήθεις υπαλλήλους έχει δίκιο, πολλούς τέτοιους αληταράδες βόλεψε στο Δημόσιο το κόμμα του και το άλλο αδελφό του κόμμα, των Βένετων.

Επίσης, αυτήν τη διαφθορά ο Πρωθυπουργός των διεφθαρμένων και Ανδρείκελο της Τρόικας αποδίδει στην πολυνομία. Δημιουργοί της οποίας είναι πάλι οι ίδιοι, οι πράσινοι και οι βένετοι αδελφοί τους.

Αλλά αν η «μήτρα της διαφθοράς» ενδημεί στις δημόσιες υπηρεσίες, δεν είναι «η μητέρα όλων των διαφθορών» το νόμιμο (αλλά ανήθικο) καθεστώς των τόκων και των επιτοκίων; Τι είναι η περαίωση, ή η προστασία των εισφοροφυγάδων, η δικαίωση των φοροφυγάδων; Τι είναι η οικονομική τρομοκρατία κατά των εργαζομένων; η οικονομική καταστολή κατά των νέων; ο γύψος στην αγορά; Τι είναι η εκποίηση της εθνικής περιουσίας; Δεν είναι όλα αυτά

θεσμική διαφθορά; Δεν είναι όλα αυτά η απόδειξη της υποταγής όλων των κυβερνήσεων στους Μεγαλοδιεφθαρμένους;

........................................

Αλλά η τραγωδία μας με αυτούς τους τύπους, τους πρασινοβένετους, γίνεται όλο και πιο γκροτέσκ.

Για να αναζωογονήσει το εμπόριο ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ιδρύσει ...Ταμείο Εξωστρέφειας!!!

Και η θεία μου η Φωτούλα είχε ιδρύσει ένα κοτέτσι, «Κότες κατά της Ψώρας», αλλά δεν ευδοκίμησε (κατά το σκέλος «κότες»).

*****
Ομως, επιτέλους! θαρρείτε Ελληνες.

Εστω στο και πέντε η κυβέρνηση του Γιωργάκη του Δόσαντος αρχίζει να ασχολείται με την πολυαναμενόμενη νομοθεσία για την Ανάπτυξη.

Fast Track και τέζα.

Ενα αποικιακού τύπου καθεστώς, όπου συχνά ο επενδυτής δεν θα προσαρμόζεται στον νόμο, αλλά ο νόμος στον επενδυτή.

Επενδύσεις για τις οποίες θα αναγκάζεται να νομοθετεί «φωτογραφικώς» η Βουλή, τεράστια

έργα στην ουσία κατ' ανάθεσιν, πέρα από φακέλλους, διαγωνισμούς κι «ανταγωνισμούς». Εργα για τα

οποία, επίσης συχνά, δεν θα χρειάζεται καν να νομοθετεί (αυτοεξευτελιζόμενη) η Βουλή, αλλά θα αποφασίζει για αυτά ο αρμόδιος (υπερ)υπουργός - «αρμόδιος», τρόπος του λέγειν, καθ' ότι αυτόκλητος.

Κι έτσι νόμος γίνεται το κέρδος του επενδυτή!

Ο οποίος θα προσφεύγει (προσπίπτει, προσφέρει) για το έργο στον Παρακοιμώμενο Υπερυπουργό και στη διακριτική του ευχέρεια για το ναι ή το όχι.

Ακόμα κι αν εκ του νόμου σε κάποια απ' τα εν λόγω έργα θα εμπλέκονται κι άλλοι Υπουργοί, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με πλειοψηφία κι όχι ομοφωνία -θεάρεστα πράγματα, πιθανόν και αντισυνταγματικά

όταν υπήρχε Σύνταγμα! Προ Μνημονίου.

Το Fast Track,

μια αποικιακού τύπου κατάσταση θα αποτελέσει την επόμενη μεγάλη εστία μίζας και διαφθοράς, όσον και το επόμενο μεγάλο φαγοπότι πάνω στο σώμα της πατρίδας -γιαλούς, βυθούς, ενέργεια, μεταφορές, ύδατα και άλλα.

Το ξαναλέμε: με τη δικτατορία του Fast Track

νόμος θα γίνει το κέρδος του επενδυτή.

Διότι οι νόμοι πλέον θα προσαρμόζονται στην επένδυση κι όχι η επένδυση στους νόμους.

Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι το περιβάλλον στη χώρα μας για σοβαρούς επενδυτές ήταν αφιλόξενο (και ήταν), ταυτοχρόνως ήταν πάντα φιλόξενο για πλιατσικολόγους όπως η Ζήμενς (αρκεί να είχαν και εγχώριο συνεταίρο).

Τώρα, απ' αυτό το καθεστώς Ουαγκαντούγκου πάμε στο άλλο άκρο, σε καθεστώς Γκουανταουάγκου.

Εν τω σωτηρίω έτει 2010 μ.Χ. με Παρακοιμώμενον Καππαδόκη τον κυρ Παμπούκη, Επώνυμον Αρχοντα τον κυρ Πάγκαλο και Κυαίστορα των Ταμείων τον εν Κυρίω Σεβαστοκράτορα κυρ Νικολάκη...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 15.Χ.2010 stathis@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου