Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ- George Horton


Στο βιβλίο αυτό βρίσκαμε επί τέλους την αλήθεια για την καταστροφή της Σμύρνης και για τη σφαγή μεγάλου μέρους απ' τους κατοίκους της, γραμμένη από έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Ο συγγραφέας των σελίδων πού ακολουθούν, είναι ευτυχώς ένας άνθρωπος πού δεν εμποδίζεται να ειπεί, ό,τι ξέρει, από πολιτικούς λόγους η από οποιαδήποτε επίδραση φόβου η συμφέροντος. Δίνει ολόκληρη τη διήγηση του  αγρίου αφανισμού του Χριστιανικού πληθυσμού σε όλη την έκταση και το πλάτος της Παλαιάς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μ' ένα σαφή και πειστικό τρόπο.

Το ότι είκοσι αιώνες μετά Χριστόν μπόρεσε ένας μικρός και οπισθοδρομικός λαός, όπως οι Τούρκοι, να δια-πράξει τέτοια εγκλήματα εναντίον του πολιτισμού και της προόδου του κόσμου, είναι ένα ζήτημα πού θα έπρεπενα κάμει όλους τους ευσυνείδητους λαούς να σταθούν και να σκεφτούν ο συγγραφέας όμως δείχνει με αναντίρρητο τρόπο ότι τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν χωρίς αντίσταση εκ μέρους οιουδήποτε χριστιανικού έθνους και ότι η τελευταία εκείνη φρικτή σκηνή στη Σμύρνη εκτελέστηκε σε απόσταση ολίγων μέτρων από ένα ισχυρότατο συμμαχικό και αμερικανικό στόλο.


Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι , εφόσον οι Τούρκοι έδειξαν τόσο μεγάλη περιφρόνηση σε κάθε ανθρωπισμό πού δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει και η αλήθεια είναι ολοφάνερη. Έχει τη γνώμη πώς
τα υψηλά Ιδανικά είναι ανώτερα από το πετρέλαιο και απ' τους σιδηροδρόμους και πώς οι Τούρκοι δεν θα έπρεπε να γίνουν δεκτοί στην κοινωνία των έντιμων εθνών, ωσότου δείξουν ειλικρινή μετάνοια για τα εγκλήματα τους.
Η συναδέλφωση μαζί τους με οιουσδήποτε άλλους ορούς δημιουργεί την υποψία μικροπρέπειας αλλά και συνενοχής.

Το να θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους τα φρικιαστικά αυτά γεγονότα δεν οφείλεται σε προκατάληψη εναντίον των Τούρκων. Οι Τούρκοι πολύ εύκολα πιστεύουν ότι οι λαοί της Δύσης είναι προκατειλημμένοι εναντίον τους, γιατί αυτοί δεν είναι Χριστιανοί η γιατί η κλασική παιδεία προδιαθέτει τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς ευνοϊκά υπέρ των Ελλήνων. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει μια τέτοια προκατάληψη. ..

Ένα απόσπασμα απο τον πρόλογο του βιβλίου που κυκλοφόρησε το 1926.

Ο George Horton ήταν ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη κατά την καταστροφή και θυσίασε την καριέρα του γράφοντας αυτό το βιβλίο.


Αφιερώνεται εξαιρετικά στους υποστηρικτές της ελληνοτουρκικής φιλίας και ιδιαίτερα σε έναν δικό μας βουλευτή, τον κ. Σηφουνάκη που παρουσιάζει στις 16-2-2010, μαζί με άλλους, το βιβλίο "NUTUK Ο Μέγας Ρητορικός" που αναφέρεται στον Κεμάλ Ατατούρκ!

dowm load here Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

*Το βιβλίο είναι ακετά σκληρό και γι' αυτό αληθινό. Κυκλοφόρησε ως "μάστιγα της Ασίας" και έτσι όπως έχουν τα πράγματα στις μέρες μας, ενδείκνυται μόνο για νηφάλιους αναγνώστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου