Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ


Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τα άδικα και σκληρότατα μέτρα των τελευταίων Κυβερνήσεων κατά της οικογένειας και ιδιαιτέρως της οικογένειας με τρία παιδιά και άνω:
Καταγγέλλουμε τις θέσεις της Λαγκάρντ για τα παιδιά και το μέλλον της Ελλάδας, διαφαίνετε από τις θέσεις της το πραγματικό πρόβλημα της Ευρώπης και όχι μόνο, που δεν είναι άλλο από την βαθύτερη έννοια της λέξεως (βάρβαροι που σημαίνει ότι μετρώνται με το βάρος του σώματός).
Τα οικονομικά προβλήματα ανάμεσα στο Δ.Ν.Τ. και τον άξονα BRICS ανέδειξαν την Ελλάδα οικονομικά αδύναμη και σ΄αυτό βοήθησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. φέρνοντας τους Τρίτεκνους σε απόγνωση με τα νέα μέτρα.

-Περιορίζοντας το αφορολόγητο όριο, η περίφημη Κυβέρνηση συνεργασίας στα 12000 ευρώ το μέγιστο(κάτω από το όριο φτώχειας για μια οικογένεια με τρία τέκνα) είχε σαν συνέπεια ειδικά οι τρίτεκνες οικογένειες να φορολογούνται περισσότερο από κάθε άλλη οικογένεια ή άγαμο φορολογούμενο. Για οικογένεια με 1 ή 2 παιδιά ο αναλογούν φόρος να είναι έως 750 ευρώ, με 3 παιδιά να εκτοξεύεται στα 3000 ευρώ.

-Ήδη το 35% των τρίτεκνων οικογενειών είναι άνεργοι και σχεδόν το 30% είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι πλέον στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση. Δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν τα άδικα χαράτσια, τις απαράδεκτες αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ και έκτακτες εισφορές.

-Σε διάστημα 4 μόνο μηνών ο κ. Λοβέρδος δύο φορές νομοθέτησε θέτοντας απαράδεκτα εισοδηματικά κριτήρια στα πολυτεκνικά επιδόματα, πρώτα 55.000 ευρώ και στην συνέχεια 45000 ευρώ για να εξοικονομήσει ελάχιστα ευρώ όταν παράλληλα η σπατάλη τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και άλλων φορέων ήταν αχαλίνωτη. Ήταν ο ίδιος Υπουργός που την Μεγάλη εβδομάδα διάλεξε να επενδύσει στο πολιτικό του μέλλον εμπαίζοντας 250000 τρίτεκνες οικογένειες.

-Το Υπουργείο Παιδείας, με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής από μια μεριά διόρθωνε τις αντισυνταγματικές διατάξεις της κας Διαμαντοπόλου και το χαιρετίζαμε από την άλλη με εγκύκλιο του χωρίς να ενημερωθούμε στοιχειωδώς, μείωνε αυθαίρετα, και χωρίς κριτήρια τους εισακτέους(άρθρου 44 του Ν.Ν.4071 ΦΕΚ Α΄ 85 11-4-2012) τρίτεκνων οικογενειών για το 2012.
Μας προβληματίζει και η συμπεριφορά της ανάδειξης των θεμάτων στις Πανελλήνιες εξετάσεις έτσι όπως διαμορφώνονται.
Ευχόμαστε στα παιδιά καλά αποτελέσματα.

Ώστε λοιπόν η τρίτεκνη οικογένεια είναι η
ΑΙΤΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ, ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.
ΓΙΆΥΤΟ
Οι τρίτεκνοι γονείς με γνώση, με μνήμη και κρίση θα συνεχίσουν την υπεύθυνη στάση τους εν όψει και της επομένης εκλογικής αναμετρήσεως.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου