Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Οι Ελληνες έχουν ακόμα φιλότιμο

actionaid1
Αισιόδοξο μήνυμα μέσα στη μαυρίλα της εποχής ήρθε από την ACTIONAID και αφορά μια θετική πρωτιά της χώρας μας. Περισσότεροι από 43.000 Ελληνες, που είναι ανάδοχοι παιδιού στο πρόγραμμα της Οργάνωσης, καθιστούν την Ελλάδα πρώτη -αναλογικά με τον πληθυσμό- στον τομέα της αναδοχής παιδιών από χώρες του Τρίτου Κόσμου.
«Οι Ελληνες έχουν φιλότιμο και εκεί που υπάρχει ανάγκη είναι πάντα πρώτοι!», σχολιάζει στον «Α.Τ.» η Ελλη Θούα, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Action Aid. «Παρά την οικονομική δυσπραγία, οι υποστηρικτές της Action Aid δίνουν από το υστέρημά τους, κάνοντας τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου»!
Η φτώχεια ενάντια στην οποία παλεύει η Action Aid, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, είναι η απόλυτη φτώχεια: 1.000.000.000 άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο τη μέρα, 850.000.000 άνθρωποι κάθε βράδυ πηγαίνουν νηστικοί για ύπνο και κάθε ένα δευτερόλεπτο ένας άνθρωπος πεθαίνει από την πείνα!
Η Action Aid, μέσω των προγραμμάτων αναδοχής, υποστηρίζει ολόκληρες κοινότητες υλοποιώντας αναπτυξιακά έργα. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση, την τροφή και το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Στόχος της Action Aid είναι να καταπολεμήσει τη φτώχεια στη ρίζα της, δημιουργώντας βιώσιμες συνθήκες ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. «Δεν αρκεί να χτίσεις ένα σχολείο σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή, αλλά να πείσεις και τον γονιό να στείλει το παιδί του στο σχολείο!», επισημαίνει η κ. Θούα.
Θα πρέπει να διευκρινισθεί πως αναδοχή παιδιού δεν σημαίνει υιοθεσία. «Τα παιδιά λειτουργούν ως εκπρόσωποι μιας κοινότητας. Ο δωρητής λαμβάνει πληροφορίες για τη ζωή τους και για τα έργα που χρηματοδοτεί. Ουσιαστικά ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο που μπορεί να προκαλέσει πολύ θετικές αλλαγές»!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210 9212321 ή στοwww.actionaid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου