Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ποιά Ελλάδα σώζουν;


Άκουσα για πολλοστή φορά τις θριαμβευτικές ιαχές  των μνημονιακών δυνάμεων και τις κλαγγές των όπλων  του αντιμνημονιακού στρατοπέδου μετά τη νέα ιστορική και πάλι  αμφιλεγόμενη απόφαση που έλαβε το γιδογκρούπ την 27.11.2012 για τη σωτηρία μου.
Προσπαθώ καιρό τώρα να μάθω πόσο είναι το ΑΕΠ σήμερα και πόσο θα είναι το 2020
σε απόλυτους αριθμούς, ώστε να μπορέσω να αναγάγω σε απόλυτους αριθμούς και το χρέος των ίδιων ετών, ώστε να δω ποια ανάπτυξη μου επιφυλάσσουν. Αλλά και το αντίστροφο να μάθαινα, δεν θα με χάλαγε. Ας μου πούνε πόσο είναι το χρέος σήμερα και πόσο θα είναι το 2020, για να δω τί είδους ανάπτυξη με περιμένει. Δεν βρίσκω, όμως, την πληροφορία που ζητώ. Ίσως, επειδή δεν ψάχνω σωστά. Σκεπτόμενος, λοιπόν, συνωμοσιολογικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι κάποιο λάκκο έχει φάβα για να μας ζαλίζουν από το πρωΐ μέχρι το βράδυ με ποσοστά και όχι με απόλυτους αριθμούς.
Ακούω και τις κορώνες των πολιτικών που με παρηγορούν λέγοντάς μου με το γνωστό ύφος του ξερόλα ηγετίσκου ότι κατανοούν τον  πόνο μου, την οδύνη μου, την κατάθλιψη, την πείνα, την ανέχεια, στην οποία με έχουν καταδικάσει, αλλά οι σκληρές αποφάσεις που παίρνουν σώζουν την Ελλάδα. Και αναρωτιέμαι, όπως και εκατομμύρια συμπατριώτες: ποια είναι αυτή η Ελλάδα, στην οποίαν αναφέρονται; Δεν είμαι εγώ και όλοι οι άλλοι που αναρωτιούνται;
Η νέα φορολαίλαπα πλήττει τους πάντας, κυρίως δε τους έχοντες τέκνα. Οι άτεκνοι δεν διανοούνται πλέον να τεκνοποιήσουν. Έτσι. επιδεινώνεται το δημογραφικό πρόβλημα.  Το οποίο, όμως, θα λύσουν οι λαθρομετανάστες, όπως μας πληροφορεί με δακρύβρεκτο άρθρο του στο  δημοσιογραφικό όργανο των λαθρομεταναστών ο πάλαι ποτέ υπουργός Οικονομικών καθηγητής κ. Δρεττάκης [23.11.2012]. Μάλιστα, ο «αποπεμφθείς», επειδή δεν συμφωνούσε με την πολιτική του Ανδρέα,  η οποία μας οδήγησε στο σημερινό χάλι, θεωρεί άδικο να μην παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια άνευ άλλου τινός τα τέκνα των λαθρομεταναστών που γεννήθηκαν εδώ.  Αυτά, τα οποία θα λύσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα. Είναι πλέον γεγονός ότι έχουμε σαλτάρει τελείως. Αυτό μου θυμίζει και η κ. Δαμιανίδου, η οποία στο ίδιο δημοσιογραφικό όργανο, μας θυμίζει ότι όλοι, αυτόχθονες και μη, είμαστε ίδιοι, αφού έχουμε 2 αυτιά, 2 χέρια, 2 πόδια, ένα κεφάλι, 2 μάτια κ.λπ. Πόσο ωραίο είναι, λοιπόν, να ακούμε από τον 9,84 αλβανικά τραγούδια, βουλγαρικά τραγούδια κ.λπ. όπως ακριβώς οι Έλληνες μετανάστες θέλουν να ακούν ελληνικά τραγούδια στις ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία κ.λπ. Κυρία μου πότε επί τέλους θα αντιληφθείτε ότι οι Έλληνες μετανάστες είναι 99,99% νόμιμοι εξ αρχής και κατά τρόπο συντεταγμένο μεταναστεύσαντες; Αλλά  και ότι τα αυτοκίνητα Mercedes, Opel, Jaguar, Fiat, Nissan κ.λπ. ίδια είναι. Μην το ξεχνάτε. Το καθένα διαθέτει  4 τροχούς, 1 τιμόνι, 4 φανάρια, 1 στρόφαλο, 1 κάρτερ, 1 μηχανή κ.λπ.
Μήπως, λοιπόν, αυτή την άλλη Ελλάδα των λαθροπολιτών  προετοιμάζουν με τα αλλεπάλληλα σωτήρια βήματα και δοσή-ματα; Γι’ αυτή την Ελλάδα κόπτονται;

Και καπάκι διαβάζω την είδηση ότι οι δικογραφίες που αποστέλλει η Δικαιοσύνη στη Βουλή για τη διερεύνηση αδικημάτων υπουργών δεν δίδονται στους βουλευτές σε αντίγραφα. Όποιος θέλει, λέει, τις μελετά και παίρνει αντίγραφα μερικών εγγράφων που θέλει. Αυτή, λέει, είναι η κοινοβουλευτική πρακτική. Όλο και κάτι καινούργιο μαθαίνω για τη Δημοκρατία της πλάκας που βιώνουμε. Φαντάζομαι τί συνωστισμός θα γίνεται στον χώρο, όπου τηρείται η δικογραφία. 300 βουλευτές, άντε 250 [ή μήπως 10;], να είναι σκυμμένοι πάνω από τη δικογραφία και να μελετούν χωρίς να σηκώνουν κεφάλι το ένα και μοναδικό αντίγραφο της δικογραφίας. Και μετά τους φταίνε οι νοσταλγοί της 21.04.1967.
Και αμέσως η σκέψη μου λοξοδρομεί προς την προχθεσινή εκπομπή τού κ. Pretender με τον τίτλο «ΑΝΑΤΡΟΠΗ». Στο φωτοβολταϊκό panel οι συλλέκτες ψήφων Πρωτόπαππας [άρχισε πάλι να βρέχει μπουρδολογία με ολίγη σοβαροφάνεια και βγήκαν οι γυμνοσάλιαγκες σεργιάνι], Κεφαλογιάννης [ο αυτοαποκληθείς «καραγκιόζης»], Μητρόπουλος [ο καθηγητής που δεν έχουμε μάθει ακόμη σε ποιο Πανεπιστήμιο διδάσκει], Μπίστης [ο Σημιτάνθρωπος που άραξε στη ΔΗΜΑΡ] και Μαριάς [των ΑΝΕΛ, ήτοι Ανεξάρτητων Ελλήνων και όχι Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου]. Τί γελάκια, τί ατακούλες εν αναμονή της πολυπόθητης απόφασης του γιδογκρούπ, τί χαχανητά. Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω αν εκείνες τις στιγμές που ξεκαρδιζόντουσαν στα γέλια είχαν συνείδηση του ότι χιλιάδες νοικοκυριά ζούσαν με κεριά ή λάμπες πετρελαίου, επειδή δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν τον λογαριασμό τής ΔΕΗ που τους διέκοψε την ηλεκτροδότηση, ότι χιλιάδες συμπατριώτες βρίσκονταν στο κρεββάτι με ανοιχτά τα μάτια προσπαθώντας να βρουν λύση στο πρόβλημα σίτισης της οικογένειας την επόμενη ή αναλογιζόμενοι ότι την άλλη μέρα θα πρέπει να πάνε στη δουλειά με τα πόδια δοξάζοντας τον Θεό που έχουν δουλειά ή ότι κάποια μέρα βγαίνοντας από το σπίτι θα τους συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ. για χρέη προς το Δημόσιο ή ευχόμενοι να παραταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών για να μη χάσουν το σπίτι τους ή ότι κάτι πρέπει να κάνουν για να βρουν λεφτά για την ακτινογραφία που πρέπει να κάνει το παιδί ή  για τα φάρμακα της γιαγιάς.. ή …. ή…..
Για ποια Ελλάδα;
Σωτήριος Καλαμίτσης
http://taxalia.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. καλημέρα
    η Ελλάδα Τους σώθηκε

    εμείς τι θα κάνουμε

    και ποιά Ελλάδα υπερασπίζετε κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή