Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΡΟΖ



TA... ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΙΣΦΑΧΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΡΕΛΟΥΔΕΣ

Δεν μας έφταναν όλοι οι προϋπάρξαντες -ισμοί πού εφεραν την ανθρωπότητα σε αυτά τα χάλια, απέκτησε και η... επιχειρηματικότητα την κοσμοθεωρία της. Αυτη του φάε, πίε και εφραίνου ή επί το λαϊκότερον, η ζωή είναι ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξουμε (αυτολογοκριθηκα). Ξεχνώντας βέβαια ότι σε ενα πεπερασμένο χώρο και χρόνο το ότι αρπάξουμε, δεν ειναι ο κομήτης του χάλεϋ που ετυχε να περνά από δίπλα και τον βούτηξε ο πιο καπατσος. Η πίτα ειναι συγκεκριμένη. Και εαν αρπαξω εγω δυό κομμάτια ή την τεμαχισω έτσι ώστε το δικό μου κομμάτι να ειναι μεγαλύτερο κάποιος άλλος θα μείνει νηστικός. Ιδιαίτερα αν εγω είμαι βουλιμικός και ξεσπάω τα υπαρξιακά μου κενά στο φαγητό. Γιατί τοτε είμαι ικανός να φάω και ολόκληρη πίτα.

Ακόμα και εαν ο πλούτος είναι προϊον εργασίας και παραγωγικότητας οι πρώτες ύλες δεν ειναι ανεξαντλητες. Όποιος λοιπον τα οικειοποιείται, τα στερεί είτε από τους ανθρωπους τριγυρω του είτε από τις μελλοντικές γεννεές.

Να ξεκαθαρισω ότι δεν είμαι εξ ορισμού κατα του πλουτου. Και ειναι ουτοπία να πιστευουμε ότι θα υπαρξει ποτέ συστημα δίκαιης κατανομής του πλουτου. Κατι τετοιο μονο σε κανένα χαζοφυλλάδιο τωνMαρτύρων του Ιεχωβα μπορεις να το συναντησεις ή στo αιθεροβάμον μυαλό καποιων ιδεολογων τηςαριστερας. Όλες οι ανθρωπινες προσπαθεις απέτυχαν παταγωδως Ακόμα και η Εκκλησία, παρ' όλο που στα πρωτα χριστιανικά χρόνια είχε γίνει μια απόπειρα, απέτυχε τραγικά από τη στιγμη που ανταλλαξε την Άνω Ιερουσαλήμ με Βατικανά και Βασιλεύουσες. 

Γι αυτο και η κοσμοθεωρία της συμβιβαζεται με την υπαρξη πλουσιων και φτωχων, όχι γιατί συμφωνει με την αδικία αλλα επειδη γνωρίζει οτι καθε προσπαθεια επιβολής μιας καποιας κατά κόσμον δικαιοσύνης είναι καταδικασμένη να αποτυχει σε αυτη τη ζωη. Είναι κατ' αντιστοιχία σαν να πιστευαμε ότι όποιος παει σε talent show τραγουδιστων είναι και φωνάρα.

Γι αυτο και η Χριστιανικη εσχατολογία μιλάει για Αποκατάσταση στην μέλλουσα ζωή ενώ ανάλογη θεση κρατουν και αρκετές ανατολικες θρησκείες με την μετεμψύχωση. Αυτό όμως δεν σημαινει οτι η σταση της Εκκλησιας (χρησιμοποιω τον όρο Εκκλησια σχηματικά) προς τον πλουτισμό, ιδιαίτερα τον άδικο την αφηνει αδιάφορη. Δεκαδες εδάφια της Αγιας Γραφής αλλά και των Πατερων της Εκκλησιας καταφερονται κατά της αδικίας που προέρχεται από την οικειοποίηση - και οχι την διαχειρηση - τού πλουτου.

Δυστυχως δεν ισχύει το ίδιο με την Σιωνιστική εσχατολογία σύμφωνα με την οποία τα Σολομώντεια πλουτη αποτελουν απόδειξη ευλογίας από το Θεό (όπως και στο νεοπροτεσταντικό τερατούργημα τουProsperity Gospel), η τάξη και η δικαιοσύνη επί της γης ειναι κατι που αφορά σε αυτόν τον αιώνα, ενώ ο Μεσσίας θα ειναι αυτός που κρατώντας τον παγκοσμιο πλουτο στα χερια του, θα τον χειριστεί προς όφελος του λαού του πρώτα, αλλά και των υπολοίπων λαών που θα έχουν αποδεχθεί την εξουσία του.

Σε καμμια περίπτωση η πραγματική Εβραϊκη κοσμοθεωρία δεν ισχυρίζεται κατι τετοιο κι' ας μην ξεχναμε οτι η Χριστιανική κοσμοθεωρία θεωρηθεί εαυτήν ως εκπλήρωση της Ιουδαϊκής, όντας σαφεστατα δικό της παιδί. Και ναι, σε μια εποχή όπου η παρακμή των εθνών είχε προχωρήσει σε αφανταστο βαθμό - που θυμιζει την σημερινή, οι Εβραίοι δια ροπάλου κρατησαν μια παρακαταθήκη.



Για να μην θεωρηθει πως υπερβαλω όμως - μιας και υπαρχουν και οι μεταπουριτανοί που το πιστός ή το εκλεκτός το ταυτίζουν με το αναμάρτητος και το αδιάφθορος-  αυτο δεν ίσχυε διαχρονικά. Υπήρχανπερίοδοι και μεγαλης αποστασίας που οδηγουσαν σε Βαβυλώνιες αιχμαλωσίες ή σε εποχές που όποιος δεν ήθελε να γινει συμμετοχος  της Εβραϊκης ηθικής παρακμης (των άλλων λαων την θεωρω δεδομένη) έπρεπε σαν τον προφήτη Ηλία να πάρει τα όρη και τα βουνά.

Πολλοι αναφερονται στην βασιλεια και στα πλουτη του Σολομώνταπαραβλέποντας οτι τα πλουτη αυτα συμβαδιζαν με την σοφία του, η οποία έμεινε παροιμιώδης. Τουναντιον, μετα τον θάνατό του και τον κληρονομικό χωρισμο του κρατους του στα δύο, το μεν βασίλειο του Ισραηλ ήταν ενα καταπιεστικό φορομπηχτικό τερατούργημα που καταπίεζε τους κατοίκους του για να σφετεριστεί τον πλουτο μια άθλια κλίκα κυβερνώντων και παρατρεχάμενων, ενω τουναντιον το βασίλειο του Ιούδα διέσωσε αρκετη από την σοφία και την δικαιοσύνη του προκατόχου του.

Σήμερα λοιπον η ανθρωπότητα - και η Ελλαδα - υποφερει διότι τόσο η Ελληνικός λαός όσο και η παγκοσμια κοινότητα διαφεντεύεται από τους πνευματικους κληρονόμους του Ισραηλ και όχι του Ιουδα. Και για να μην παρεξηγηθουν αθέλητα ή ηθελημενα τα γραφόμενά μου, ΔΕΝ αναφερομαι φυσικά στο κρατος του Ισραηλ. (Πάω στοιχημα ότι ειναι πολύ πιο κατω στις λίστες διαφθορας από την Ελλάδα). Ουτε αναφερομαι αποκλειστικά στους Εβραίους. Αναφέρομαι στο πνευμα της συγκεντρωσης του πλούτου από εκεινη την παστα ανθρωπων που είναι στην ουσία άθρησκοι και απάτριδες ενίοτε δε και απάνθρωποι. Σε αυτους που απέριψαν τον νοητό ναό του Σολωμόντα και κατασκευασαν άλλους ναούς στολισμένους με χρυσούς ταύρους όπου εκτος από τον Γιαχβε λατρευουν και τον Βααλ ενώ ξεκοψαν και τους δεσμούς με την Ιερουσαλήμ.

Όλα αυτα βεβαια εχουν εκτός από ιστορικό και αλιγορικό χαρακτηρα, αφού όπως το βασίλειο του Σολομωντα σχιζεται στα δύο και  ο εαυτός μας και ένα μέρος μας επιθυμει να γινει πολίτης του Βασίλειου του Ισραηλ λατρευοντας στην ουσία τις ηδονές του Βααλ, ενω ενα άλλο επαναστατεί και ποθεί την δικαιοσύνη του Βασιλείου του Ιούδα.

Σημερα λοιπον, εκτος από την πραγματική εσωτερική διαμάχη του καθενός μας που δεν μας δίνει και πολυ το δικαίωμα να παριστανουμε τους επικριτες (ιδιαιτερα σε μια χώρα νεόπλουτων και υπερχρεωμένων λιγούρηδων) υπάρχουν και οι αυτοί που αν μη τι άλλο εχουν αποφασίσει ότι η κοσμοθεωρία τους αρχιζει και τελειωνει στο χρήμα και στο κυνήγι του. Αυτων που στην ουσία είναι δυστυχισμένοι γιατί τρεχουν σε ενα τροχό σαν τα χαμστερ στο κλουβί, μη συνειδητοποιώντας ότι όσο και να τρεχουν είναι ανελεύθεροι. Και όσο μεγαλωνει ο πλούτος τόσο μεγαλωνει η βουλιμία,  διότι τι μπορει να δωσει χαρά άραγε σε κάποιον που τα εχει αποκτησει όλα 

Όσο για την ιδεολογία αυτή; Αυτοαποκαλείται "φιλελευθερισμός". Είναι ά-πατριςα-πολίτιστος,ά-θρησκοςά-καμπτος ενίοτε και αν-ήθικος ενώ ευαγγελίζεται την απελευθερωση από "περιορισμους" όπως έθνος, θρησκεία, ιστορία κλπ. Λειτουργει δε ως πεμπτη φάλαγγα του βασιλειου του Ισραηλ εντος του βασιλείου του Ιούδα.

Και τι τραγικά ανόητο. Οσον αφορα στην Ελλαδα, υποτίθεται ότι αποκυρήσσει με τα βδελυγμίας τονεθνικσμό και τον πολεμάει, αλλά πως; Αναδεικνυοντας και υποδαυλίζοντας επί μερους εθνικισμουςόπως εγινε στην Γιουγκοσλαυία, και συγκροτώντας ΕΘΝΙΚΕΣ μειονοτητες, ενω τουναντιον καταφερεταιεναντιον ενός Κρατους και της Εκκλησίας θεωρώντας ως μομφη οτι οι κατοικοί του ομογενοποιήθηκαν όχι με βαση τα εθνοφυλετικά τους χαρακτηριστικά αλλά με βαση μια κοινη πίστη.

Και φτανουν μεχρι του εκτρωματικου  νεολογισμου να συνηγορουν υπερ ακραιων εθνικιστικων ομαδων - όπως οι Κομιτατζηδες - που προκαλεσαν μεχρι και αδελφοκτόνους πολέμους μεταξυ Χριστιανών, ενω τουναντιον προσπαθουν λυσσαλεα να ετεροπροσδιορίσουν τους Αρβανιτες ως ομοεθνεις των Τουρκαλβανων με βαση καθαρά εθνοφυλετικά κριτήρια την στιγμή που οι ίδιοι οι Αρβανίτες προτίμησαν να ταυτιστουν με τον αλλογλωσσο Έλληνα ακόμα και τον Σλαύο παρά να ανήκει στην ίδια ομάδα με αυτους που αυτομόλησαν προς τον κατακτητή προκειμένου να τυχουν προνομίων και του δικαιωματος να ζουν από το πλιάτσικο.  

Ο Φιλελευθερισμος για να ευδοκιμήσει καλυτερα χρειάζεται ερμαφρόδιτα κοινωνικοπολιτικά μορφωματα και κρατη-κουρελούδες. Φαίνεται δε πως συμφωνα με την ιδεολογια του, οι μόνοι υπήκοοι που δικαιουνται να ειναι πληρως εθνοφυλετιστες και να ταυτιζουν το εθνος με την θρησκεια (εν αντιθεσει με τον λεγομενο ελληνοχριστιανισμό που κατά τους ίδιους αποτελεί "τερατούργημα") είναι οι οπαδοί του Ιεροβοαμ

Εγω επιλέγω να παραμεινω κάτοικος του κρατους του Ιουδα, με πρωτευουσα την νοητή Ιερουσαλήμ.Ακόμα κι αν δεν είναι όλοι οι κάτοικοι του Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Τωρα το ποιοί θα παρουν τελικά την υπηκοότητα, ισχύει το έκαστος ο Θεός κι' η ψυχή του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου